Príde o niekoľko dní.

V polovici júna sa na slovenský trh dostal veľmi zaujímavý smartfón vivo X80 Pro. Okrem neho má vivo vo svojej ponuke aj klasickú verziu X80. Zdá sa, že modelový rad X80 sa už onedlho rozrastie o tretieho zástupcu. Portál GSMArena v exkluzívnej správe uviedol, že jeho dôveryhodný zdroj informoval o novom modeli série X, ktorý sa na trhu objaví už v septembri.

Podľa dostupných informácií by malo ísť o najvýkonnejší a najvybavenejší model série, ktorý by mal byť uvedený ako vivo X80 Pro+.

Vivo XZdroj: GSMArena
vivo X

Model X80 Pro sme testovali aj v našej redakcii (recenziu nájde na tomto odkaze), pričom s kladnými hodnoteniami sa obidvaja zástupcovia série stretávajú po celom svete. Nie je teda až tak veľkým prekvapením, že spoločnosti vivo patrí na čínskom trhu v segmente prémiových telefónov 2. miesto za 2. kvartál tohto roka. Je tak prirodzené, že vivo chce z úspechu dua ešte čo to vyťažiť, a čoskoro naň plynulo nadviaže predstavením modelu X80 Pro+.

Novinka by mala byť uvedená s najnovším čipsetom Snapdragon 8+ Gen 1 spolu s vylepšenou zostavou fotoaparátov. Vo výbave by sme tak mohli nájsť 50 Mpx senzor Samsung ISOCELL JN1 a 50 Mpx ISOCELL JN2, čo je oproti modelu X80 Pro posun vpred.

Nechajme sa teda prekvapiť, s čím spoločnosť vivo príde už v septembri. Určite sa máme na čo tešiť.

Doplnené: Lokálne zastúpenie spoločnosti vivo potvrdilo, že v druhej polovici septembra predstaví novinku radu vivo X aj pre slovenský trh. Predpokladáme však, že pôjde o smartfón vivo X80 lite a nie o model Pro+. Možnože sa dočkáme oboch noviniek.

Novinka radu vivo XZdroj: vivo
Novinka radu vivo X

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.