Vlajková loď láka unikátnou čítačkou odtlačkov prstov a fotografickou výbavou.

Vivo oficiálne predstavilo vlajkovú loď X80 Pro pre európsky trh. Telefón príde aj na Slovensko – predávať sa začne od 23. júna 2022 za odporúčanú cenu 1099 eur.

Vivo X80 Pro je prémiový telefón so špičkovou výbavou. Jeho základom je 6,78-palcový LTPO3 AMOLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a podporou HDR10+. Maximálny jas dosahuje 1500 nitov, rozlíšenie je 1440 × 3200 pixelov. Telefón poháňa procesor Snapdragon 8 Gen 1 v kombinácii s 12 GB RAM typu LPDDR5 a 256 GB UFS3.1 úložiskom.

Vlajková loď značky vivo má vo výbave niekoľko technológií, ktorými sa odlišuje od zvyšku trhu a doteraz sme ich ešte nevideli. Disponuje najväčšou čítačkou odtlačkov prstov v displeji (viac informácií o nej si prečítate v samostatnom článku) a nadštandardnými fotografickými funkciami – telefón ich ponúka aj vďaka spolupráci výrobcu so spoločnosťou ZEISS.

vivo X80 ProZdroj: vivo
vivo X80 Pro

Fotoaparát s gimbalovou stabilizáciou

Ide napríklad o režimy videa v kinematografickom štýle, ktoré vytvárajú oválny bokeh efekt vo filmovom pomere strán 2,39:1 pre efekt širokouhlého filmového objektívu. K dispozícii je tiež bežný obrazový bokeh efekt pre portrétové videá a ďalšie umelecké bokeh efekty. Nechýba špecializovaný nočný režim a pokročilé spracovanie obrazu s cieľom zlepšiť kvalitu fotiek pri fotení v protisvetle, resp. reprodukovať prirodzené farby a optimalizovať expozíciu a vyváženie bielej vo všetkých podmienkach.

X80 Pro má prednú kameru s rozlíšením 32 Mpx a zadný systém štyroch fotoaparátov – 50 Mpx ultra-sensing fotoaparát s GNV senzorom a optickou stabilizáciou obrazu (OIS), 48 Mpx širokouhlý objektív, 12 Mpx fotoaparát s 2× optickým zoomom a gimbalovou stabilizáciou a 8 Mpx periskopický senzor s 5× optickým zoomom. Zadné fotoaparáty majú objektívy ZEISS T so špeciálnym povlakom, ktorý podľa slov výrobcu zlepšuje priepustnosť svetla a pomáha znižovať odrazivosť svetla, ako sú napríklad odlesky.

Zo štvorice fotoaparátov púta pozornosť najmä 12 Mpx fotoaparát s gimbalovou stabilizáciou, čo je funkcia, s ktorou sme sa doteraz nestretli. Gimbalová stabilizácia umožňuje zlepšenie videa a stability, pričom hlavný fotoaparát obsahuje prispôsobený „ultra-snímací“ GNV snímač na optimalizáciu odrazivosti a redukciu rozptýleného svetla. Úroveň rozptylu znižuje aj už spomenutý sklenený objektív s vysokou priepustnosťou.

vivo X80 ProZdroj: vivo
vivo X80 Pro

4700 mAh batéria a 80 W nabíjanie

X80 Pro má vo výbave aj obrazový čip vivo V1+, ktorý má podľa slov výrobcu zabezpečovať zlepšenie výsledných fotografií a videí. Čip tiež zlepšuje vizuálny zážitok X80 Pro pri zobrazovaní a hraní hier. Telefón využíva veľkú kvapalinovú chladiacu parnú komoru pre chladnú a stabilnú prevádzku. Sme zvedaví na realitu a chladenie počas testovania poriadne preveríme.

Vivo X80 Pro podporuje 80 W káblové a 50 W bezdrôtové nabíjanie. Napájací adaptér je súčasťou balenia. Batéria má kapacitu 4700 mAh, pričom úplné nabitie trvá 36 minút. Vo výbave sú tiež dva reproduktory. Telefón má odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68. Predinštalovaný operačný systém je Android 12.

X80 Pro bude na Slovensku v predaji od 23. júna 2022 za 1099 eur. K dispozícii bude vo farbe Cosmic Black. Telefón začíname testovať v redakcii a prinesieme vám jeho podrobnú recenziu.

vivo X80 ProZdroj: vivo
vivo X80 Pro

Zdroj: vivo

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit