Všetko je na dobrej ceste.

V ďalšom vývoji obchodného sporu medzi Huawei a USA začne americké ministerstvo obchodu vydávať špeciálne licencie spoločnostiam, ktoré chcú udržať obchodné väzby s čínskym technologickým gigantom. Správu potvrdil minister obchodu Wilbur Ross na výročnej konferencii o kontrole vývozu a bezpečnosti.

Koncom minulého mesiaca na summite G20 americký prezident Donald Trump potvrdil, že americké spoločnosti budú naďalej predávať komponenty spoločnosti Huawei za predpokladu, že nepredstavujú hrozbu pre národnú bezpečnosť. Neskôr sa ukázalo, že americkým spoločnostiam by sa umožnilo predávať široko dostupné komponenty, ktoré sa predávajú na iných trhoch, zatiaľ čo citlivejšie zariadenia by už neboli vo výnimke zahrnuté.

Minister obchodu Ross uviedol, že nové licencie budú ešte musieť nadviazať na už predtým vydané obmedzenia dostupnosti komponentov. Ďalej prehlásil, že ministerstvo obchodu vydá licencie len po vyhodnotení potenciálnych rizík k národnej bezpečnosti.

Kým Huawei zostáva aj naďalej v zozname rizikových subjektov, vydávanie licencií je pozitívnym krokom smerom k obnoveniu normálneho fungovania a zabráneniu rozsiahlym finančným stratám na oboch stranách.

Zdroj: PocketNow

Prečítajte si aj:

Tomáš odporúča: O2 Extra výhody

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.