Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Koncernové značky Volkswagen, SEAT, CUPRA a Volkswagen Úžitkové vozidlá, budú aj tento rok súčasťou Autosalónu v Nitre. Spoločné pôsobisko budú mať v najnovšom pavilóne A, ktorý sa nachádza hneď za vstupnou bránou. Návštevníci na tomto mieste nájdu to najlepšie, z aktuálnej ponuky jednotlivých značiek.

Slovenské premiéry: Absolútnym hitom na tohtoročnom autosalóne budú až tri slovenské premiéry úplne nových koncernových modelov.

CUPRA: Hviezda autosalónu

Zvláštnu pozornosť si určite zaslúži značka CUPRA, ktorá na nitrianskom autosalóne predstaví takmer všetky svoje novinky ako najvýkonnejší CUPRA Formentor VZ 333, CUPRA Leon Sporstourer VZ 333, CUPRA Leon a CUPRA Ateca, ktorá je navyše s kompletným originálnym príslušenstvom CUPRA.Okrem tohoznačka na tomto podujatí predstaví svoje dve úplné novinky – CUPRA Tavascan a CUPRA Born VZ, športové vozidlá, ktoré predstavujú novú kapitolu v histórii značky CUPRA a určite zaujmú všetkých milovníkov neobyčajného dizajnu a najmodernejších technológii.

SEAT: Španielska vášeň

SEAT na tohtoročnom autosalóne predstaví modernizovaný SEAT Leon, ktorý prešiel najmä technologickou modernizáciou a ďalšie obľúbené modely ako SEAT Arona a SEAT Ateca, ktoré sú so špeciálnou ponukou SEAT ALL INLCUSIVE vrátane jednotlivých benefitov, teraz ešte výhodnejšie.

Volkswagen: Prezentácia noviniek roku 2024 a netradičná atrakcia pre návštevníkov

Volkswagen predstaví vybrané modely zo svojej ponuky, predovšetkým novinky uvedené na slovenský trh v priebehu tohto roka.  Návštevníci si tak budú môcť zblízka pozrieť najnovšie modely značky Volkswagen ako napríklad ID.7 Tourer, Golf Variant, T-Cross, Tiguan, Passat Variant a tiež športový model Golf GTI. Prezentované modely budú vo výbave Limited s rozšíreným sériovým vybavením v cene.

Ako osobitnú atrakciu počas piatka a soboty bude mať Volkswagen na voľnej ploche pred halou A v tzv. gastro-zóne pristavený jedinečný Curry Wurst Wagen. V ňom si budú môcť návštevníci výstavy kúpiť a ochutnať tradičný Curry Wurst v kombinácii s praclíkom a hranolkami. Túto mierne pikantnú údeninu začal Volkswagen vyrábať v roku 1973 pre jedáleň svojich zamestnancov v materskom závode vo Wolfsburgu. Za vyše 50 rokov sa klobáska ochutená žltým karí, zázvorom a čili, údená bukovým drevom a varená v pare, stala kultovým „fastfoodom“. Volkswagen ich podáva vo všetkých svojich závodoch v Nemecku, takže v súčasnosti ich denne vyrobí 18 000 kusov, čo predstavuje neuveriteľných 7 miliónov ročne.

Volkswagen Úžitkové vozidlá: Nový Volkswagen California po prvý raz na Slovensku.

Spolu s osobnými modelmi Volkswagen bude v hale A vystavený aj kempingový model Volkswagen California na báze modelu Multivan novej generácie v špičkovej verzii Ocean. Ponuku značky Volkswagen Úžitkové vozidlá, vystavenú na voľnej ploche pred pavilónom A, bude reprezentovať populárny kompaktný Caddy vo verzii Kombi,  najväčší ľahký úžitkový model Crafter ako skriňová dodávka a pútačom vonkajšej expozície značky bude luxusný pikap Amarok v najušľachtilejšej verzii vybavenia, PanAmericana.

Značky Volkswagen, SEAT, CUPRA a Volkswagen Úžitkové vozidlá sú synonymom kvality, spoľahlivosti a inovácií. Spĺňajú tie najnáročnejšie požiadavky a ponúkajú všetko, čo sa dnes od moderného automobilu očakáva.

Príďte a presvedčte sa

Ak máte záujem vidieť najnovšie novinky od jednotlivých značiek a zažiť jedinečnú atmosféru, neváhajte a navštívte pavilón A!

3.- 6.októbra 2024 v čase od 9:00 – 18:00.

Okrem ukážky skvelých vozidiel si v pavilóne A môžete oddýchnuť v spoločnej zóne a vychutnať si vynikajúcu kávu od Pražiareň Veľké Zálužie.

Značky: