Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ID.Buzz bude po ID.3 druhým vozidlom ID vybaveným pneumatikami Goodyear. Volkswagen pre neho vybral pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 5, UltraGrip Performance+ a Vector 4Seasons Gen-3.

Bratislava, 23. mája 2023 – Spoločnosť Goodyear oznámila, že na celý modelový rad napäto očakávaného modelu Volkswagen ID. Buzz aj na jeho nákladnú verziu ID.Buzz Cargo sa budú v rámci originálnej výbavy montovať pneumatiky Goodyear.

ID. Buzz by mal späť priniesť klasický tvar a styling obytných vozidiel Volkswagen a súčasne tieto ikonické automobily upraviť do modernej podoby tým, že budú jazdiť iba na elektrický pohon. Batéria s kapacitou 77 kWh by im mala zabezpečiť dojazd 250 míľ (asi 400 kilometrov). Tomuto pôsobivému dojazdu napomáha rad pneumatík Goodyear, ktoré boli skonštruované tak, aby minimalizovali valivý odpor bez toho, aby sa to akokoľvek prejavilo na ich ďalších úžitkových vlastnostiach.

Goodyear bude ako originálnu výbavu pre rad ID.Buzz dodávať letné, zimné a celoročné pneumatiky: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, UltraGrip Performance + a Vector 4Seasons Gen-3.

Volkswagen ID. BuzzZdroj: Volkswagen
Volkswagen ID. Buzz

Pneumatikám Eagle F1 Asymmetric 5 k nominácii dopomohli ich jazdné vlastnosti na suchom aj mokrom povrchu. Sú navrhnuté s cieľom veľmi pohodlnej jazdy a budú sa na vozidlá montovať v rozmere 18 palcov. Eagle F1 Asymmetric 5 sú prevereným víťazom rôznych testov pneumatík, vynikajú vysokou účinnosťou a správaním sa na mokrom povrchu. Vzhľadom na to, že ide  o elektrické vozidlo, ID. Buzz potrebuje pneumatiky, ktoré zvládajú podmienky elektrického pohonu a zároveň sú pohodlné a tiché.

Pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance+ boli navrhnuté tak, aby poskytovali optimálne úžitkové vlastnosti na snehu a na ľade a pritom si zachovávali vysokú hodnotu priľnavosti na suchom povrchu. Pneumatiky, ktoré sú vhodné pre ráfiky s rozmermi 18 a 20 palcov, ponúkajú vďaka svojim vlastnostiam vynikajúcu brzdnú dráhu na snehu, obmedzené opotrebovanie behúňa a menšie riziko aquaplaningu. Ako súčasť rozsiahleho radu zimných pneumatík Goodyear nesú UltraGrip Performance+ označenie snehovej vločky v skalnom masíve 3PMSF (Three Peak Mountain Snowflake), ktoré dokazuje ich špeciálne určenie pre jazdu na ľade a na snehu.

V rámci celoročného obutia poslúžia pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons Gen-3. V rozmeroch 235/60R18 (vpredu) a 255/55R18 (vzadu) sú určené pre vodičov, ktorí požadujú všestranné úžitkové vlastnosti za akýchkoľvek poveternostných podmienok. Aj tieto pneumatiky nesú označenie 3PMSF.

Hans Vrijsen, výkonný riaditeľ osobných pneumatík Goodyear v regióne Európa, Blízky východ a Afrika, povedal: „Je nám cťou, že si nás Volkswagen vybral ako dodávateľa pneumatík pre vozidlá ID. Buzz. S tromi pneumatikami pri našej ponuke dokážeme pokryť všetky podmienky. Vzhľadom na to, že ide o elektromobil, zvýšenú pozornosť sme venovali čo najväčšiemu zníženiu hodnoty valivého odporu. Keďže kľúčovou súčasťou stratégie spoločnosti Goodyear je elektrifikácia, disponujeme veľmi širokou ponukou pneumatík zodpovedajúcich požiadavkám a výkonu vozidiel s elektrickým pohonom.“

Dostupné rozmery pneumatík:

– Eagle F1 Asymmetric 5

235/60R18

255/55R18

– UltraGrip Performance+

235/60R18

255/55R18

235/50R20

265/45R20

– Vector 4Seasons Gen-3

235/60R18

255/55R18