Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V pripravovanom modeli Volvo EX90 vám budú pomáhať s prehľadom o okolí vozidla kamery, radary a lidar (laserový radar), ktoré sa budú v spoločnej súčinnosti starať o vašu bezpečnosť. Volvo ďalej zdokonaľuje asistenčné technológie a v budúcnosti chce dosiahnuť úroveň autonómneho riadenia.

Vstúpte do služby Google HD Maps – komplexnej mapy navrhnutej špeciálne pre výrobcov automobilov, ktorá poskytuje veľmi podrobné a aktuálne informácie o cestách.

V rámci pokračovania dlhodobej spolupráce so spoločnosťou Google budú Volvo Cars a strategická pobočka Polestar prvými výrobcami automobilov, ktorí zavedú jej technológiu HD máp do svojich vozidiel, počnúc nedávno predstavenými modelmi Volvo EX90 a Polestar 3.

Integráciou HD mapy Google bude môcť Volvo spojiť údaje zo špičkovej sady senzorov vo vozidle Volvo EX90 s presnými údajmi o úrovni jazdných pruhov a lokalizačných údajov od Googlu. Príkladom je asistent zmeny jazdného pruhu a technológia Pilot Assist od spoločnosti Volvo Cars, ako aj budúce funkcie autonómneho riadenia.

„Pridaním HD máp od spoločnosti Google do ponuky našich budúcich vozidiel sme rozšírili našu strategickú spoluprácu so spoločnosťou Google, čo odráža naše odhodlanie spolupracovať s technologickými lídrami,“ uviedol prevádzkový riaditeľ a zástupca výkonného riaditeľa Javier Varela. „Vďaka implementácii služby Google HD Maps do našich nadchádzajúcich vozidiel budeme môcť ponúknuť našim vodičom príjemnejší zážitok z jazdy a v budúcnosti prispieť k zavedeniu bezpečného autonómneho riadenia.“

„Na základe našej dlhej histórie mapovania sveta je nová HD mapa Google navrhnutá špeciálne pre výrobcov automobilov a poskytuje komplexné údaje o úrovni jazdných pruhov a lokalizácii, ktoré sú kľúčové pre používanie ďalšej generácie asistovaných a autonómnych systémov riadenia,“ hovorí Jorgen Behrens, viceprezident. a generálny riaditeľ Geo Automotive, Google. „Sme nadšení, že môžeme pokračovať v partnerstve s poprednými výrobcami automobilov, ako je Volvo Cars, s cieľom zlepšiť bezpečnosť a pohodlie vodičov kdekoľvek.“

Tieto informácie o cestách sa spolu s údajmi z lidaru a ďalších snímačov vozidla Volvo EX90 spracujú prostredníctvom základného počítačového systému vozidla na báze platforiem NVIDIA DRIVE AI Xavier a Orin.

Skombinovaním údajov z HD mapy Google s informáciami zozbieranými z našich vonkajších senzorov vrátane lidaru a softvéru vyvinutého spoločnosťou Zenseact, sa snažíme vytvoriť predvídateľnejšiu, bezpečnejšiu a pohodlnejšiu jazdu.

HD mapa Google bude v budúcnosti podporovať aj zavedenie našej technológie autonómneho riadenia v kombinácii s našou sadou senzorov, ktorá pozostáva z lidaru integrovaného do strechy, radarov, kamier a ultrazvukových senzorov, aby sa ďalej zlepšilo porozumenie okoliu vozidla.

„Spoločnosť Zenseact je hrdá na to, že môže spolupracovať so spoločnosťami Volvo Cars a Google na implementácii tejto prevratnej technológie, ktorá mení pravidlá hry v oblasti asistovanej a neskôr autonómnej jazdy,“ uviedol Ödgärd Andersson, výkonný riaditeľ spoločnosti Zenseact. „Bude hrať dôležitú úlohu na našej ceste k nulovému počtu havárií.“

Značky: