Televízor vhodný aj na vonkajšie terasy je k dispozícii s uhlopriečkami 55, 65 a 75 palcov. Zvláda mráz do -10 °C , teplo až do + 50 °C, vlhkosť i prach. Trvalo naň pršať ale nemôže

Televízor Teh Terrace do vonkajšieho prostredia, Zdroj: Samsung

Televízor The Terrace do vonkajšieho prostredia, Zdroj: Samsung

 Lifestylové modely QLED televízorov Samsung, ktoré sa dajú kúpiť aj na Slovensku dopĺňa outdoorový model The Terrace. Ide o televízor určený do exteriéru, znesie extrémne teploty, nevadí mu vlhkosť, prach ani slnečný svit. Samsung tieto televízory predstavil v minulom roku a teraz sa dostáva aj na na Slovensko. The Terrace je k dispozícii s tromi veľkosťami uhlopriečok za cenu 3 899 € (55″), 4 999 € (65″) a 6 499 € (75″). Dostupný je v internetovom obchode samsung.sk a u vybraných predajcov.

The Terrace je prvý televízor Samsung s rozlíšením 4K a technológiou QLED pre použitie v exteriéri, ktorý je možné doplniť aj o špeciálny SoundBar opäť na vonkajšie použitie. Na sledovanie v exteriéroch ponúka vysokú svietivosť, čo znamená živé farby a vynikajúcu kvalitu aj pri jasnom dennom svetle. Panel QLED s rozlíšením 4K poteší aj športových fanúšikov – vďaka rýchlej obnovovacej frekvencii a plynulému prekreslenie pohybu je obraz veľmi pekný, vhodný na rýchle akcie. Súčasťou obrazovky sú antireflexné vrstvy a nechýba ani adaptívna technológia spracovania obrazu, ktorá ho upravuje podľa jasu okolia.

Televízor The Terrace s pomerne malou hrúbkou. Zdroj: Samsung

Televízor The Terrace s pomerne malou hrúbkou. Zdroj: Samsung

The Terrace je odolný voči vode i prachu (certifikácia IP55), takže je vhodný do vonkajšieho prostredia, ale trvalo naň pršať nemôže. Napriek odolnej konštrukcii si tento televízor zachoval štíhle vyhotovenie. Hrúbka televízora je len 59,8 mm.

Inteligentné funkcie a možnosť doplnenia špeciálneho soundbaru

Aj The Terrace obsahuje rad inteligentných funkcií. Základom je operačný systém Tizen a prístupom k streamingovým službám, ako je Magio TV, Netflix, Skylink TV a pod. Okrem pokročilých funkcií pri sledovaní (Multi View, Tap View) podporuje Terrace aj hlasové ovládanie Bixby. To však zatiaľ na Slovensku nevyužijete.

Outdoorový soundbar The Terrace (HW-LST70T_). Zdroj: Samsung

Outdoorový soundbar The Terrace (HW-LST70T). Zdroj: Samsung

Televízor je totiž možné doplniť aj o soundbar určený pre využitie v exteriéroch s dynamickým zvukom. V kombinácii s televíznymi reproduktormi posúva hranice v kategórii domácich kín. Systém so vstavanými subwoofermi vyniká špičkovým zvukovým rozlíšením a výbornou basovou zložkou. V prípade, že si chcete zvukovú charakteristiku upraviť sami, oceníte podporu Wi-Fi a Bluetooth. Kvalitu zvuku zo soundbaru Terrace ďalej vylepšuje aj technológia na elimináciu skreslenia.

Televízor The Terrace do vonkajšieho prostredia aj so soundbarom.

Televízor The Terrace do vonkajšieho prostredia aj so soundbarom. Zdroj: Samsung

Podobne ako televízor je aj soundbar Terrace dostatočne odolný a pýši sa certifikáciou IP 55. Možno ho okrem iného pripevniť na stenu, ale aj pripnúť k samotnému televízoru. Aj pod holým nebom sa tak môžete tešiť na mohutný, plný a pritom kryštalicky čistý zvuk.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.