Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Len niečo vyše mesiaca po americkej premiére si predplatitelia služby VOYO môžu pozrieť výnimočný film o vzostupoch a pádoch hudobnej megahviezdy Britney Spears z dielne prestížnych novín The New York Times.

Streamovacia služba VOYO obohacuje svoju ponuku o ďalší mimoriadne atraktívny titul, od štvrtka, 11. marca 2021, si všetci predplatitelia budú môcť v exkluzívnej slovenskej premiére pozrieť nový šokujúci dokument o bývalej americkej popovej princeznej s názvom Osloboďte Britney Spears (Framing Britney Spears).

Britney Spears bola jednou z najjasnejšie žiariacich hviezd prelomu 20. a 21. storočia. Popovú princeznú poznali všetci, bez ohľadu na to, či sledovali jej hudobnú kariéru plnú hitov ako „…Baby One More Time“, „Toxic“, „Scream & Shout“, či „Till the World Ends“, alebo jej vzťah s Justinom Timberlakeom a nespochybniteľný vplyv páru na módu tých čias.

V roku 2008 začala sláva Britney Spears slabnúť. Z dôvodu vážneho zhoršenia jej duševného zdravia, ktoré vyvrcholilo psychickým zrútením, ju súd zbavil svojprávnosti a dohľad nad jej súkromným životom a financiami získal jej otec Jamie Spears. Mal to byť dočasný krok, ale trvá dodnes. Médiá odvtedy občasne informujú o Britney – zlomenej svetom šoubiznisu, zbavenej rodičovských práv a prístupu k vlastnému majetku a kontrolovanej jej otcom. Pred časom preto znepokojení fanúšikovia založili hnutie #FreeBritney (Osloboďte Britney), ktoré požaduje oslobodenie svojho idolu.

Novinári prestížneho amerického denníka The New York Times pod vedením Stephanie Preiss, Jasona Stallmana a Sama Dolnicka sa rozhodli celú záležitosť analyzovať. Na základe rozhovorov s príbuznými speváčky a právnikmi zapojenými do jej prípadu vytvorili silný film o turbulentnej kariére Britney Spears, jej boji s bulvárom a paparazzmi, vlastným otcom a o hnutí #FreeBritney.

VOYO prináša takmer 75-minútový dokument režisérky Samanthy Stark len niečo vyše mesiaca po jeho premiére v USA, kde už stihol zaznamenať silnú odozvu medzi divákmi aj tamojšími celebritami. Už teraz ide o jeden z najdiskutovanejších dokumentov tohto roka, ktorý po celom svete vzbudil obrovský mediálny záujem a silný buzz na sociálnych sieťach.

Značky: