A GoPro také niečo aj pripravilo, ide o kameru GoPro Hero. Na rozdiel od nového modelu s označením GoPro Hero 13 Black je o poznanie menšia, ľahšia, nemá predný displej a ani vyberateľnú batériu.

GoPro HeroZdroj: TOUCHIT.sk
GoPro Hero

Základné určenie

Kamera je mimoriadne odolná, dá sa k nej prikúpiť objektív určený predovšetkým do vody. Jej hmotnosť je len 86 gramov, v prednej časti je výrazný radiátor, ktorý má schladiť takto kompaktné telo kamery. GoPro Hero je určená aj na vyhotovovanie rodinných videí a fotografií. Všetko ovládanie sa sústreďuje na zadný dotykový displej s uhlopriečkou 1,76 palca.

GoPro HeroZdroj: TOUCHIT.sk
GoPro Hero

Automatický backup

Po tom, ako kameru pripojíte na napájanie a je v dosahuje Wi-Fi siete, nastáva prenos fotografií na cloud. To platí v prípade, že máte predplatné na GoPro. Zároveň vám algoritmus pripraví z vašich videí výber, aby ste si ho mohli prehrať. Zbavuje vás tak nutnosti video strihať, stačí ho len prehrať pred vašimi známymi. Takto chce postupovať väčšina domácich používateľov a GoPro toto vybavilo veľmi dobre. Musíte mať ale pomerne dobrú Wi-Fi aby sa vám 4K zábery preniesli na cloud. Môžete si tiež vybrať spôsob, aby sa po úspešnom prenose všetky súbory z microSD karty zmazali a karta bola pripravená na ďalšie nahrávanie.

GoPro HeroZdroj: TOUCHIT.sk
GoPro Hero

Veľa príslušenstva

V spodnej časti kamery je typický prichytávač pre kamery GoPro, na ktorý existuje nepreberné množstvo statívov. Prichytenie na statívy pre fotoaparáty tu nie je k dispozícii. Kúpiť sa tiež dá vode odolné diaľkové ovládanie pre túto kameru.

GoPro HeroZdroj: TOUCHIT.sk
Prichytenie kamery GoPro Hero a GoPro Hero 13 Black

Kamera je plne vodotesná, môžete ju ponoriť do hĺbky 5 metrov bez ďalšieho príslušenstva. Spomenutý doplnkový objektív obsahuje hydrofóbne krycie sklo, ktoré odvádza vodu a vaše zábery budú čisté. Tento objektív je odolný a ľahko vymeniteľný.

Inštalácia

Na to, aby ste kameru uviedli do chodu je nevyhnutná jej prvotná aktualizácia. Na to treba pripojenie na Wi-Fi, mobilná aplikácia Quick, nabitá kamera a microSD karta umiestnená v šachta kamery s voľným priestorom.

GoPro HeroZdroj: TOUCHIT.sk
Predný displej na GoPro Hero chýba

Obraz a zvuk

Zaznamenávať môžete obraz v 4K/30 fps rozlíšení, pre rýchle deje je tu rozlíšenie 2,7K/60 fps a takto môžete zaznamenávať dva krát spomalený záber. Spomalený záber sa dá prehrávať len v pripojenej aplikácii, nie v samotnej kamere. Obraz je len v 8-bitovej kvalite. Audio je zaznamenávané pomocou dvoch mikrofónov.

Nevymeniteľná batéria

Batéria s kapacitou 1255 mAh sa nedá vymeniť za inú, je pevne zabudovaná. Podľa výrobcu dobre odoláva aj nízkym teplotám. Pre zábery je k dispozícii výkonná stabilizácia, ktorá sa však aplikuje len v aplikácii Quick, teda nie v kamere. Fotky sa dajú realizovať s rozlíšením 12 MPx.

GoPro HeroZdroj: TOUCHIT.sk
Pripojenie GoPro Hero na USB-C port a šachta pre microSD kartu

S príslušenstvom môžete zobrať kameru na more, na bicykel, lyžovačku, na motorku a nemusíte sa obávať jej poškodenia. V aplikácii Quick môžete tiež manuálne strihať videá a výsledok ihneď umiestňovať na sociálne siete.

GoPro HeroZdroj: TOUCHIT.sk
GoPro Hero a GoPro Hero 13 Black

Celkovo je GoPro Hero kamera s jednoduchým použitím na rodinné účely. Kamera GoPro Hero 13 Black poskytuje lepší obraz aj zvuk ako GoPro Hero, ten je ale stále vysoko použiteľný. Jej hlavnou výhodou je nižšia cena a odolnosť.

Cena: 229 eur

Zdroje: vlastné, GoPro

Zapožičal: Xtreme

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.