Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dejiny, aké ste ešte nevideli – to je možnosť, ktorú teraz majú všetci zákazníci freeSAT-u na kanáli Viasat History. Počas augustových dvoch týždňov voľného vysielania budú mať príležitosť sledovať premiéry viacerých napínavých seriálov a filmov, ktoré obsiahnu celé storočia, kontinenty a generácie. Diváci v nich môžu sledovať príbeh britskej kráľovskej rodiny, tragický a rozporuplný osud posledného ruského cára alebo udalosti, ktoré formovali príbeh Európy. Fanúšikovia histórie i tí, ktorí o svojej láske k dejinám doteraz netušili, si budú môcť úplne nové a fantastické seriály pozrieť od 15. do 29. augusta 2018 na pozícii 48.

 freeSAT ponúka zákazníkom voľný prístup k úplne novým, skvelo napísaným a nakrúteným seriálom, ktoré kanál Viasat History nasadzuje tento august. Počas voľného vysielania medzi 15. a 29. augustom sa môžu zahĺbiť do Príbehu Európy (The Story of Europe), ktorým bude sprevádzať historik Sir Christopher Clark. „Seriál nie je jedinečný tým, že by prepisoval dejiny, ponúkame však nový pohľad na málo známe historické fakty,“ hovorí slávny historik. Seriál z vlastnej a jedinečnej produkcie Viasat History divákov vezme na cestu časom a priestorom od fyzických začiatkov po prvých ľudských osadníkov, evolúciou európskej kultúry a náboženstva, historickými úspechmi v objavovaní, technológii a politike a ukáže im odvážny pohľad na súčasnosť a budúcnosť kontinentu. Úžasná kamera, relevantné otázky a prekvapujúce informácie maľujú fascinujúci portrét Európy. Príbeh Európy sa bude odvíjať v šiestich premiérových epizódach od 25. augusta na Viasat History.

A ako sa budú diváci ponárať stále hlbšie do nespoznanej histórie Európy, možno odhalia i pravdu za temnými a šokujúcimi sprisahaniami stojacimi za pádom posledného ruského cára a jeho dynastie. Abdikácia Mikulášovi II. život nezachránila, rovnako ako ani životy jeho najbližších. Posledná púť Romanovcov (The Final Journey of the Romanovs) je výborne zdokumentovaná v premiére nového dokumentu. Film ponúka jedinečnú a podrobnú správu o tragickom páde cárskej rodiny na pozadí významných historických udalostí. Prečo vysoko postaveného monarchu opustili všetci, vrátane jeho obľúbeného bratranca, anglického kráľa Juraja III. ? Akú rolu zohral Lenin? Aj to si možno pozrieť v premiére 15. augusta.

Ruský cár nebol jedinou významnou osobnosťou, ktorú postretol krutý osud. Nový seriál Prekliate rodokmene (Cursed Bloodlines) skúma temné dejiny dôležitých rodín – monarchov i obchodníkov – ktoré zdanlivo mali všetko. Ich tragédie a nešťastia zasahujúce celé generácie však naznačujú, že ani mocné dynastie sa nevyhnú pádu. Diváci môžu preskúmať dôvody napríklad v premiérových epizódach 19. a 26. augusta.

Nový skvelý seriál Deti kráľovnej Viktórie (Queen Victoria’s Children) ukazuje inú tvár slávnej britskej panovníčky. Skúma vzťahy kráľovnej s manželom, princom Albertom, a ich deviatimi deťmi. Historici tvrdia, že za zatvorenými dverami bol rodinný život kráľovskej rodiny skutočným bojiskom. Rodinný portrét zhŕňa 60 rokov manipulácií, konfliktov, vyhrážania, emocionálneho vydierania a rozpráva príbeh detí kráľovnej Viktórie, ktoré sa zúfalo snažili uniknúť od svojej tyranskej a emocionálne nestabilnej matky. Diváci Viasat History sa môžu zapozerať do ich búrlivého života bezplatne 21. augusta.

Príbeh dvoch sestier (A Tale of Two Sisters) je seriál jedinečných dokumentov. Sleduje príbehy významných žien a ich vzťahov k sestrám. V druhej sérii diváci spoznajú ženy, ktoré stáli za najväčšími politickými zmenami 20. storočia – príbeh sestier Pankhurstových a ich kampane za hlasovacie právo pre ženy odvysiela Viasat History v tretej epizóde 19. augusta.

Po skončení voľného vysielania bude kanál Viasat History k dispozícii všetkým zákazníkom s predplateným balíkom freeSAT plus HD.

Zoznam všetkých kanálov, ďalšie novinky a informácie sú k dispozícii na webovej stránke sk.freesattv.tv a na facebookovej stránke https://www.facebook.com/freeSATtvSK/

Značky: