Minulotýždňové správy sa tak zdajú nepresné.

Predstavenie novej generácie vlajkového čipu Snapdragon 8 Gen 1+ bolo pôvodne naplánované na máj. V dôsledku prebiehajúcej pandémie, a čínskej politiky „nulového Covidu“, bola produkcia tohto čipu ohrozená a presunutá až na druhú polovicu tohto roka. Nové správy z portálu GSMArena však naznačujú, že uvedenie novej generácie vlajkového Snapdragonu prebehne už 20. mája.

Zdroj informuje, že Qualcomm by mal okrem Snapdragonu 8 Gen 1+ uviesť aj nový Snapdragon 7 Gen 1. Pokiaľ skutočne dôjde k uvedeniu spomínaných čipov na trh, bude to znamenať aj prílev množstvo skvelých telefónov, ktoré na ne čakali. Jedným z prvých by sa mal stať aj vlajkový model od Motoroly, ktorý by mal niesť označenie Edge 30 Ultra (známy aj ako Motorola Frontier). Konečný názov sa môže samozrejme líšiť.

Motorola FrontierZdroj: GSMArena
Motorola Frontier

Nový Snapdragon 8 Gen 1+ bude tentokrát vyrábať spoločnosť TSMC, ktorá preberie štafetu od spoločnosti Samsung. Tá vyrába aktuálnu verziu. Novinka si z predchodcu ponechá CPU, pričom vylepšenia by sa mali udiať predovšetkým pri GPU. 

Najvýkonnejšie jadro Cortex-X2 by malo byť taktované na 3 GHz, pričom bude doplnené tromi výkonnými jadrami Cortex-A710 a štyrmi efektívnymi jadrami Cortex-A510.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.