Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vozidlá značiek Toyota a Lexus získajú možnosť ovládania hlasom, a to vďaka využívaniu virtuálnej digitálnej asistentky Alexa, ktorú vyvinula spoločnosť Amazon. Tak sa rozhodol japonský koncern. Hlasové ovládanie sa už v tomto roku začne postupne dostávať do modelov vybavených balíkom aplikácii  Toyota Entune 3.0 a Lexus Enform 2.0.

Systém hlasových služieb Alexa založený na aplikácii Cloud sa neobmedzuje len na ovládanie funkcií vozidla – už v tejto chvíli umožňuje používanie produktov a služieb viac ako tisíc rôznych firiem. Používatelia môžu s pomocou Alexy vyhľadávať miesta a trasy v navigácii, ovládať zábavné systémy, zobrazovať správy, vytvárať a dokončovať nákupné zoznamy, diaľkovo ovládať inteligentný dom atď.

„Vďaka integrácii so službou Amazonu sa budú zákazníci Toyoty a Lexusu už onedlho môcť rozprávať s Alexou počas jazdy,“ povedal Zack Hicks, viceprezident a riaditeľ oddelenia technologických riešení Toyoty v Severnej Amerike, prezident a generálny riaditeľ Toyota Connected.

„Myslíme si, že Alexa by mala byť všade tam, kde by ju klient mohol potrebovať  – doma, v kancelárii, v telefónoch – a aj v autách,” hovorí John Scumniotales, generálny manažér produktu v Amazon Alexa Automotive „Takáto integrácia znamená možnosť interakcie s Alexou prakticky všade.”

Keď je  Alexa aktívna, možno ju požiadať napríklad o nastavenie teploty v inteligentnom dome pred návratom, o dopísanie mlieka na zoznam nákupov, alebo naprogramovať začiatok čítania audioknihy z digitálnej knižnice.

Značky: