Chcete sa po lete udržať vo forme alebo sa túžite k vašej vysnívanej postave aspoň o krôčik priblížiť? Dopomôžu vám v tom nasledujúce fitness aplikácie. 

Runtastic

runtastic-logo_web2016_8_nowat

Ako prvú sme si pre vás pripravili aplikáciu zameranú hlavne na beh. Runtastic je jednoduchá, no napriek tomu veľmi prehľadná aplikácia. Po prihlásení a uvedení údajov o váhe, výške, pohlaví sa vám zobrazí prostredie, kde si nastavíte váš tréning. Môžete si nastaviť dĺžku trvania tréningu, dĺžku trasy alebo počet kalórií, ktoré chcete spáliť.

Ďalej vám Runtastic prináša možnosť vybrať si trasu vo vašom okolí, ktorú zabehol niekto iný a uložil ju pre ostatných používateľov. Vývojári nezabudli ani na možnosť pripojiť zariadenie so senzorom tepovej frekvencie.

Runtastic prináša štatistický prehľad všetkých vašich aktivít, kde môžete vidieť celkový počet zabehnutých kilometrov, spálených kalórií a čas, ktorý ste venovali vašej ceste za krajšou postavou. Nevýhodou tejto aplikácie pre niektorých užívateľov môže byť prostredie čisto v angličtine.

K dispozícii je aj Pro verzia za 4,99€. Tá vás hlavne zbaví otravných reklám. Aplikácia je dostupná pre zariadenia s operačným systémom iOS, Android, Android Wear a Windows Phone.

Na stiahnutie pre: iOS, Android, Windows Phone

Endomondo

endomondo-logo_web2016_8_nowat

Ak hľadáte aplikáciu s prostredím v slovenčine, určite sa pozrite na aplikáciu Endomondo. Pri prihlásení musíte opäť uviesť informácie o výške, váhe a pohlaví. Prostredie aplikácie je veľmi jednoduché a intuitívne.

Rovnako ako v aplikácii Runtastic, aj tu je možné nastaviť si, či je pre vás dôležitý čas tréningu, prebehnutá vzdialenosť, počet spálených kalórii alebo si idete len tak zabehať. Svoje výsledky si môžete prezrieť v štatistických grafoch.

Funkciu navyše, ktorú Endomondo prináša, je napríklad možnosť vytvoriť si predsavzatie, koľko kilometrov za týždeň chcete zabehnúť a následne si sledovať na koľko percent ste daný cieľ splnili.

K dispozícii je aj Premium členstvo, ktoré si môžete zakúpiť za 5,99€ mesačne alebo 29,99€ ročne. Vlastníci špičkových zariadení od spoločnosti Samsung majú túto funkciu zadarmo na jeden rok. Vďaka nemu vám aplikácia môže vytvoriť osobný tréningový plán, ktorý vás pripraví dokonca aj na maratón, no hlavne vás zbaví od všadeprítomných reklám.

Na stiahnutie pre: iOS, Android, Windows Phone

S – Health

s-health-logo_web2016_8_nowat

Páčili sa vám predošlé aplikácie, ale nechce sa vám platiť za PRO verzie? S – Health síce neponúka možnosť osobných tréningových plánov, ale napriek tomu, že je zadarmo, nikde v prostredí nenájdete jedinú reklamu.

Oproti predošlým aplikáciám prináša možnosť zaznamenávať si hladinu glukózy v krvi, krvný tlak, tepovú frekvenciu srdca, počet prejdených krokov, ako aj počet vypitých pohárov káv a vody.

S – Health disponuje veľkým množstvom partnerských aplikácii, ktorými rozširuje svoje funkcie napríklad o aktuálnu hodnotu UV žiarenia či kvalitu spánku. Aplikáciu môžete samozrejme využiť aj na zaznamenávanie všetkých vašich športových aktivít – od behu až po skákanie na švihadle.

Pokiaľ vám chýba motivácia k pravidelnému športovaniu, aj v tomto prípade vám
S – Health pomôže. Keď si nastavíte cieľový počet krokov, ktorý chcete prejsť každý deň a splníte ho, aplikácia vás ohodnotí zlatou medailou. Tú získate aj keď prekonáte svoj rekord v počte prejdených krokov za deň, v najdlhšom trvaní vašej aktivity alebo v najvyššom počte spálených kalórii.

Aplikácia je v súčasnosti dostupná pre všetky zariadenia so systémom Android vo verzii 4.4 a vyššej.

Na stiahnutie pre: Android

Autor: Matúš Medžo

Značky: