SteelSeries Siberia 200 je najnovší prírastok do segmentu herných slúchadiel.

SteelSeries má vo svojom portfóliu aj drahší model Siberia 350, ktorý ponúka priestorový zvuk a pokročilé technológie, avšak jeho cena atakuje hranicu 200 EUR. Nami testovaný model Siberia 200 si na Slovensku kúpite za cenu na úrovni 65 EUR, čo je pre väčšinu používateľov atraktívnejšia suma. Nehovoriac o tom, že mnohým používateľom viac vyhovuje základná výbava a priestorový zvuk ich skôr ruší. Sto ľudí, sto chutí.

Siberia 200 je na trhu dostupná v siedmich farbách. My sme testovali verziu Alchemy Gold, ktorá obohacuje inak čiernu plastovú konštrukciu o zlatožlté prvky. Viac ako farebné prevedenie však oceňujeme spracovanie a konštrukciu slúchadiel. Tie aj napriek plastovej konštrukcii vyzerajú výborne a pohodlne sa nosia. Sú ľahké, čo je dané najmä spracovaním hlavového oblúka. Pohodlné a mäkké sú aj krytky na náušníkoch, tie zakryjú celé uši. Na hlave nám nevadili ani počas dlhodobého hrania. Je to subjektívny pocit, ale slúchadlá sa nám nosili lepšie ako napr. PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0, s ktorými sme ich porovnali zoči-voči. Slúchadlá od PlayStationu sú trochu drahšie a bezdrôtové.

Siberia 200 pripojíte k akémukoľvek zariadeniu, ktoré má 3,5 mm audio konektor. Kábel slúchadiel sa na konci delí na mikrofónový a slúchadlový konektor, v balení však nájdete redukciu, ktorá z dvoch konektorov spraví jeden jack. Je to užitočné nielen v prípade notebookov. My sme vďaka tejto redukcii pripojili slúchadlá k hernému ovládaču DualShock 4 a používali sme ich pri hraní na konzole PlayStation. Vrátane mikrofónu, ktorý je šikovne skrytý v ľavom slúchadle. Kedykoľvek ho môžete vytiahnuť alebo naopak schovať, tento dizajn chválime. Na druhej strane, kvalita samotného mikrofónu by mohla byť aj lepšia. Na kábli nájdete ovládací prvok, pomocou ktorého mikrofón vypnete a môžete regulovať hlasitosť slúchadiel. Ide o štandardnú výbavu slúchadiel.

Za dizajn, konštrukciu a pohodlie pri nosení si zaslúži Siberia 200 jednotku. Veľmi dobrá je aj reprodukcia zvuku. V prípade herných slúchadiel sme zvyknutí, že basy sú mierne potlačené, aby počas výbuchov a strieľania vynikli aj iné zvuky. Neinak je tomu aj v tomto prípade, hoci treba dodať, že basy sú výraznejšie, ako sme v segmente herných slúchadiel bežne zvyknutí. Slúchadlá hodnotíme ako všestranné, okrem hier ich využijete aj pri sledovaní filmov a počúvaní hudby a s reprodukciou zvuku budete spokojní. V prípade špecifických hudobných žánrov vám však o trochu viac basov predsa len môže chýbať.

Ako celok nás slúchadlá SteelSeries Siberia 200 potešili. Oceňujeme najmä ich nízku hmotnosť, pohodlie pri nosení a vernú reprodukciu zvuku. Ak hľadáte nové slúchadlá a váš rozpočet sa nachádza niekde v rozmedzí 50 – 70 EUR, Siberiu 200 si zapíšte do zoznamu. Sú to slúchadlá na doma s výborným pomerom cena/výkon a využijete ich aj mimo hrania.

Zapožičal: SteelSeries
Cena: 64,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 3/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit