Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje výkonný MU-MIMO router so štvorjadrovým procesorom – Archer C4000.

Už nie je potrebné vypínať 4K filmy, aby ste si zahrali online hry, pretože dve 5GHz pásma sa postarajú o neprerušený tok dát. Svojím výkonom je určený pre moderné domácnosti, malé kancelárie aj malé firmy, ktoré nehľadajú kompromisy.

Rýchlosť a výkon

Nový router Archer C4000 je vybavený štvorjadrovým procesorom s 64bitovou architektúrou a taktom 1,8 GHz, aby bleskovo odbavoval požiadavky a poskytoval rýchly prenos dát bez akéhokoľvek oneskorenia. Celkom dosahuje v kombinácii troch pásiem (2x 5 GHz a 1x 2,4 GHz) rýchlosť až 4000 Mbit/s. Využitím technológie NitroQAM™ (1024-QAM) je zvýšená rýchlosť na všetkých pásmach o 25 %, zatiaľ čo technológia Airtime Fairness a Smart Connect zaisťujú plynulosť prenosov bez čakania, aj keď sú pripojené staršie zariadenia s pomalšou komunikáciou. Pre odbavenie viacerých zariadení naraz a pre odosielanie a prijímanie dát v najlepšom dostupnom pásme je navyše router vybavený šiestimi anténami s technológiou MU-MIMO.

Široké pokrytie Wi-Fi signálom

Výkonné antény s výkonným zosilňovačom vytvárajú silný Wi-Fi signál pre celú domácnosť aj malú kanceláriu. Technológia RangeBoost výrazne zlepšuje schopnosť detegovať zariadenia, ktoré sú ďalej od zdroja alebo s nízkym výkonom, čo v praxi znamená väčšie pokrytie. Funkcia Beamforming potom smeruje bezdrôtové signály smerom k pripojeným zariadeniam, čím zvyšuje stabilitu ich Wi-Fi prenosu.

2 Gbit/s po kábli

Router je vybavený štyrmi gigabitovými portami siete Ethernet, jedným 1 Gbit/s WAN portom, jedným portom USB 2.0 a jedným USB 3.0. Káblové pripojenie je optimálne pre pripojenie stolných počítačov, herných konzol, či 4K televízorov. Pre pripojenie k domácemu serveru alebo úložisku NAS je možné využiť technológiu Link Aggregation (agregácia vedenia) a z dvoch samostatných Ethernet portov vytvoriť jedno pripojenie s rýchlosťou až 2 Gbit/s. Ak nemáte domáce úložisko, je možné ho jednoducho vytvoriť pripojením externého disku do portu USB 3.0. Zostávajúci port USB 2.0 je možné využiť pre zdieľanú tlačiareň.

Automatizujte a ovládajte sieť hlasom

Vďaka podpore pre hlasovú asistentku Alexa od Amazonu je možné pridať nové zariadenia do siete, určiť priority pre zariadenia a činnosti, zdieľať Wi-Fi heslá pre hosťov. To všetko, a ešte viac, je možné vykonať hlasovým príkazom vysloveným do éteru. V spolupráci s IFTTT je potom možné automatizovať akcie, ako napríklad kedy sa zariadenia pripojujú, odpojujú alebo pridávajú do siete, alebo je možné nastaviť podmienky, aby sa uprednostňovali zariadenia alebo aktivity spolupracujúce s IFTTT.

Vstavaný bezpečnostný systém

Súčasťou routeru je výkonné zabezpečenie funkciami TP-Link HomeCare, ktoré chránia sieťové prostredie pred škodlivými hrozbami. Obsahuje antimalvérový a antivírový softvér pre ochranu pred hrozbami z internetu, ďalej rodičovskú kontrolu pre obmedzenie času online a blokáciu nevhodných webových stránok podľa individuálnych profilov, a nastavenie priority služieb, napríklad streamingu pred prehliadaním internetu.

Nastavenie aj správa cez mobil

Router Archer C4000 je možné nastaviť veľmi rýchlo a jednoducho vďaka prehľadnému webovému rozhraniu alebo cez mobilnú aplikáciu Tether pre Android alebo iOS. Napríklad nastavenie samostatnej virtuálnej siete iba pre hosťov, aby mali k dispozícii prístup k internetu, ale už nie ku zdieľaným dátam. Tether tiež poskytuje automatické aktualizácie firmvéru, ktorý vždy poskytne posledné funkcionality a zabezpečenie.

Kľúčové vlastnosti Archer C4000:

  • Ultra rýchle spracovanie – 64bitový štvorjadrový procesor s frekvenciou 1,8 GHz zvládne všetko
  • Rýchlosť Wi-Fi 4000 Mbit/s – 2x 1625 Mbit/s v pásme 5 GHz a 750 Mbit/s v pásme 2,4 GHz
  • Žiadne ďalšie ukladanie do vyrovnávacej pamäte – MU-MIMO a technológia Tri-Band umožňujú routeru pripojiť viac zariadení súčasne
  • Ďalekosiahly dosah – technológia RangeBoost zvyšuje pokrytie Wi-Fi a Beamforming zameriava signál na pripojenie zariadenia
  • Zabezpečte svoju sieť – HomeCare chráni vašu sieť pred škodlivým útokom a môžete spravovať, kto a ako sa k sieti pripojí
  • Jednoduché nastavenie – Vďaka intuitívnemu rozhraniu telefónu UI alebo rozhraniu Tether je vaša sieť pripravená k prevádzke behom minúty
  • Gigabitové káblové rýchlosti – 1 gigabitový port WAN a 4 LAN maximalizujú káblové rýchlosti a agregácia spojov ju dokonca zdvojnásobí na 2Gbit/s.

Značky: