Do dražby sa dostanú už zajtra (v nedeľu 11.6.) prostredníctvom aukčného domu Heritage. 

Keď je reč o Apple, prvá vec, ktorá každému napadne je iPhone. No dobre, možno tiež iPod, iPad či MacBook. Len málokto si však túto, dnes už legendárnu značku, spája s módnou obuvou. Faktom je, že Apple to na prelome 80. a 90. rokov jemne skúšal aj v tejto oblasti. A v prípade, že ste na tom finančne viac ako dobre a zároveň ste dostatočne šialení, aby ste za pár starých tenisiek s dúhovým logom nahryznutého jablka zaplatili niekoľko tisíc eur, môžete sa už toto leto skutočne odlíšiť od davu.

Čo k tomu budete potrebovať? Aby ste sa zapojili do dražby, musíte byť v prvom rade registrovaným používateľom známeho aukčného domu Heritage Auctions. No a potom už stačí len mať pripravených 15 až 30 tisíc dolárov. 15 tisíc je vyvolávacia cena, no odhadovaná predajná cena je 30 tisíc. Dôležité je poznamenať, že Apple tenisky sú naozaj jedinečné a to sa týka aj ich veľkosti. V tomto prípade ide o veľkosť 9½, respektíve 43.

Vznik páru bielych tenisiek sa datuje do začiatku 90. rokov uplynulého storočia, kedy boli distribuované výhradne zamestnancom úspešnej technologickej spoločnosti. V 80-tych rokoch minulého storočia firma dočasne vyrábala tiež mikiny, detské oblečenie, rôzne doplnky i športové potreby. Tak čo na ne vravíte? Myslíte, že sa nájde niekto, kto bude ochotný uhradiť takú vysokú sumu? Ak by ste náhodou mali záujem, stačí kliknúť na tento link a môžete veselo dražiť.

Zdroj: Mashable

 

 

Značky: