Smartfón Samsung Galaxy S6 edge+ už naplno testujeme. Tento telefón prináša niekoľko softvérových vylepšení voči modelu S6 edge, na ktoré upozorníme v tomto článku. 

Lepšie využitie zakriveného displeja

Zakrivený displej na modeli S6 edge síce vyzerá dobre, ale dá sa využiť len pre funkciu Moji ľudia. Teda pohybom prsta na okraji displeja vyvoláte zoznam 5 ľudí, ktorým môžete zavolať. Každý má pritom predvolenú farbu a ak máte telefón položený displejom dole, na jeho okraji podľa tejto farby vidíte, kto vám volá. Môžete však len zavolať, žiadna iná funkcia nebola podporovaná.

Model S6 edge+ však prináša niečo navyše – okrem volania môžete aj poslať SMS alebo mail. To považujeme za celkom rozumnú možnosť, ktorá nám predtým dosť chýbala. Hodnotíme kladne.

Okrem tohto ale ďalším posunom prsta na okraji displeja vyvoláte ďalšiu funkciu s označením Moje aplikácie. Tu si môžete definovať päticu aplikácií, ktoré používate najčastejšie, napr. Facebook alebo mapy a k nim potom máte aj rýchly prístup.

Navyše je možné ešte určiť, na ktorej strane bude umiestnený tento panel a aké sú jeho ďalšie vlastnosti. Zaradenie preferovaných aplikácií hodnotíme kladne, pridá to k používaniu tohto bočného panelu.

SGalaxyS6edgePlus-06

Zatiaľ nevieme, či tento update bude dostupný aj pre model Samsung Galaxy S6 edge. Nočné hodiny zostali nezmenené, maximálny interval zobrazenia je 12 hodín. Podobne rovnako funguje aj bočný panel na zobrazenie vybraných informácií na vypnutom displeji jeho pošúchaním.

Zmenšená podoba displeja

Smartfón Galaxy S6 edge+ má až 5,7-palcový displej a to môže byť problém ovládať jedným prstom. Ak to povolíte, môžete si zobraziť zmenšenú verziu displeja. Stačí potom tri krát stlačiť tlačidlo Domov a zobrazí sa zmenšená podoba displeja, pritom si môžete určiť, na ktorej strane sa bude nachádzať.

Živé vysielanie

V nastavení režimu fotoaparátu/kamery máte teraz možnosť aj živého vysielania. Všetko čo zachytávate prednou alebo zadnou kamerou môžu sledovať vaši vybraní známi ale aj všetci používatelia na sieti YouTube. V prípade, že ide o súkromné vysielanie, vaši známi dostanú pozvánku SMS kou vo forme linku na YouTube, kde môžu sledovať ale aj hodnotiť vyše vysielanie. Po ukončení vysielania máte prehľad o tom, ako úspešné bolo pre divákov, koľko trvalo a so záznamom sa môžete ďalej podeliť.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.