Ceny stúpnu vo väčšine prípadov o 20 dolárov, respektíve u nás o 24 eur.

Výmena batérií v niektorých starších produktoch firmy Apple bude počnúc 1. marcom 2023 drahšia. Informuje o tom portál Techradar.com, podľa ktorého ako prvý túto zmenu odhalil používateľ NONEexist01 na fore Reddit.com. Na oficiálnej stránke podpory Apple si všimol oznámenie, že cena za výmenu batérie v iPhone 13 sa zvyšuje o 20 dolárov zo 69 na 89 dolárov.

Apple tam konkrétne uvádza, že súčasný poplatok za oficiálny mimozáručný servis batérie bude platiť len do konca februára 2023. Od 1. marca 2023 sa cena za tento úkon zvýši o spomínaných 20 dolárov.

Uvedený používateľ tým inšpiroval aj ďalších ľudí, ktorí zistili, že k zdražovaniu dôjde i u iných produktov. Napríklad nová batéria pre MacBook Air zdražie o 30 dolárov na 159 dolárov. V prípade MacBookov Pro sa cena zvýši až o 50 dolárov na 249 dolárov. Drahšia o 20 dolárov bude tiež výmena batérií v iPadoch, ktorá stúpne z 99 na 119 dolárov.

Ceny zostanú rovnaké len pre zákazníkov programu AppleCare Plus. Tí si v prípade, že batéria ich zariadenia má menej ako 80 percent svojej pôvodnej kapacity, môžu dať zrealizovať výmenu zadarmo.

V Európe sme si už, bohužiaľ, zvykli, že pôvodné sumy v dolárov sú u nás v eurách vyššie. V krajinách Európskej únie stúpne cena spomínanej výmeny batérie v iPhone 13 zo súčasných 75 na 99 eur. V prípade starších iPhonov 6, 7 a 8 pôjde o navýšenie z 55 na 79 eur.

Ak teda zvažujete výmenu batérie vo svojom iPhone, nemáte s čím otáľať, pretože o necelé dva mesiace za rovnaký úkon zaplatíte viac. Uvidíme, čo v tejto oblasti prinesie budúcnosť, keďže Európska únia chce, aby mobilné zariadenia predávané na jej území mali používateľsky ľahko vymeniteľné batérie.

Zdroje: Support.apple.com, Reddit.com, Techradar.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.