Táto funkcia bude určená pre podniky.

Microsoft vyvíja novú verziu svojho internetového prehliadača Microsoft Edge. Novinka bude postavená na jadre Chromium, takže z určitého hľadiska sa priblíži prehliadaču Google Chrome. Nový Edge môžete vyskúšať už dnes, k dispozícii na stiahnutie je testovacia vývojárska verzia.

Microsoft na konferencii Build 2019 oznámil, že do vynoveného Edgu zabuduje aj Internet Explorer. Nepôjde o plnohodnotnú verziu starého prehliadača, ale o režim kompatibility. Ten umožní prehliadať webové stránky, ako keby ste ich otvorili v starom Exploreri.

Možno sa pýtate, aký to má zmysel. Pre domácich používateľov žiaden, avšak množstvo podnikov využíva interné webové stránky alebo aplikácie, ktoré sú vytvorené pre Internet Explorer. A keďže ich neaktualizujú, v podnikových počítačoch musia mať nainštalovaný Explorer iba pre tento účel.

Nový Edge by mal tento problém odstrániť. Pravdepodobne ide o pokus Microsoftu, ako zvýšiť používateľskú základňu nového prehliadača. Na druhej strane je praktické, že sa webová stránka automatický zobrazí v potrebnom režime kompatibility.

Microsoft Edge na jadre Chromium testujeme aj my v redakcii a prvé dojmy sú pozitívne.

Takto bude fungovať prezeranie webových stránok pre Internet Explorer v prehliadači Edge

Zdroj: Microsoft, titulný obrázok: HOTLITTLEPOTATO

Prečítajte si aj:

Vyskúšajte si nový Microsoft Edge s jadrom od Googlu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit