Prvý telefón značky poháňa Snapdragon 888.

Nemecký výrobca fotoaparátov Leica už skôr spolupracoval s mnohými výrobcami, ale nikdy nepredstavil telefón pod vlastnou značkou. To sa dnes zmenilo uvedením smartfónu Leitz Phone 1. Ide tak o prvý smartfón, ktorý má nielen kamerový systém vyrobený spoločnosťou Leica, ale pod rovnakou značkou bol predstavený ako celok.

Nový telefón Leica, ktorý bol predstavený v Tokiu, sa mnohým môže zdať povedomý. Zariadenie bolo predstavené s obrovským 20 Mpx 1-palcovým snímačom fotoaparátu, najväčším, aký sa objavil v telefóne. Modul fotoaparátu je vybavený aj magnetickým kruhovým krytom objektívu.

IGZO OLED displej má uhlopriečku 6,6-palca. Je v ňom zabudovaná 12,6 Mpx selfie kamera a disponuje obnovovacou frekvenciou až 240 Hz. Základom telefónu je čipset Snapdragon 888 s 12 GB RAM a 256 GB úložiskom. Batéria má kapacitu 5 000 mAh.

Ide tak o technické parametre už predstaveného modelu Sharp Aquos R6, až na spomínaný 1-palcový snímač fotoaparátu. Leica sa vôbec netajila tým, že ide o dva takmer totožné telefóny.

Leica Leitz 1

Zdroj: Engadget

Cena a dostupnosť

Telefón Leica Leitz Phone 1 je aktuálne k dispozícii iba prostredníctvom japonskej banky Softbank. O globálnej dostupnosti nemáme zatiaľ žiadne informácie. Cena smartfónu Leica Leitz Phone 1 je stanovená na 187 920 jenov, čo je zhruba 1 700 dolárov.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj :

Čo budeme potrebovať od 1. júla pri nákupoch z Číny a o čo sa všetko predraží? Poznáme podrobnosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.