Na vlastnej koži sme sa presvedčili o profesionalite innogy Expertov.

Pred nejakým časom sme priniesli článok o šikovnom riešení od innogy, v ktorom sme sa venovali zónovému vykurovaniu domácnosti. V redakcii nás toto riešenie natoľko zaujalo, že sme sa o ňom chceli dozvedieť viac a dohodli si stretnutie.

Najprv sme vyplnili kontaktný formulár so základnými údajmi. Na druhý deň nás kontaktoval pracovník zo spoločnosti innogy s návrhom individuálneho riešenia pre náš modelový byt. Po pár hodinách sme už obdržali aj prvý návrh kalkulácie, ktorá bola vypočítaná na základe nami uvedených informácií.

Po opätovnom kontaktovaní, dohodnutí a upresnení detailov, sme využili možnosť bezplatnej osobnej návštevy innogy Experta v mieste bydliska, kde po technickej obhliadke vykurovacieho systému, Expert navrhol presné riešenie, ktoré bolo doslova šité na mieru našej domácnosti. Najväčšie prekvapenie prišlo po kalkulácii pre náš byt, kedy nám bolo podrobne vysvetlené, ako celý systém funguje a čo reálne naša domácnosť potrebuje.

Prvý cenový návrh bol veľmi obsiahly, pričom už z prvej kalkulácie bolo možné vyčítať, koľko dokáže inteligentné riešenie zónového vykurovania od innogy, ušetriť finančných prostriedkov. O to viac pozitívna bola aj návšteve Experta, ktorý nás po analýze potrieb nasmeroval a vysvetlil potrebné. Práca innogy Experta bola profesionálna, o čom sme sa začali presviedčať hneď od prvého telefonického kontaktu, cez dochvíľnosť, až po trpezlivé odpovedanie na naše všakovaké otázky.

Rozdeľte si byt na zóny a vykurujte v určenom čase iba tie miestnosti, ktoré skutočne využívate

Koľko to stojí?

Náš modelový byt má rozlohu 110 m2, tri samostatné izby, kúpeľňu, šatník, kuchyňu, chodbu a predsieň. Po zhodnotení dispozícií bytu, innogy Expert na základe priechodnosti a rozloženia jednotlivých izieb odporučil, že reálne nepotrebujeme pre efektívne vykurovanie mať hlavice na každom radiátore, ale postačí ich mať v piatich, strategicky dôležitých miestnostiach.

Celý vykurovací systém evohome, potrebuje pre svoje fungovanie aj riadiacu jednotku, ktorá sa umiestni priamo na kotol a je akýmsi centrálnym mozgom celého systému. Medzi hlavné výhody zónového vykurovania od innogy je ovládanie na diaľku, pomocou smartfónu alebo tabletu.

Modelový byt 110 m2 + 5 hlavíc + riadiaca jednotka + reléová jednotka + montáž

Celkové náklady v horizonte 5 rokov prenájmu, nás stoja 690 eur (za prenájom) + 160 eur (za montáž). Montáž sa dá uhradiť jednorázovo, alebo je ju možné začleniť do mesačnej splátky prenájmu, kedy mesačná splátka 11,50 eur (prenájom) je zvýšená o 2,66 eur (montáž), takže celková mesačná splátka v horizonte 5 rokov (prenájom + montáž) je 14,16 eur mesačne.

Ročná úspora na vykurovaní, sa v prípade využívania riešenia od innogy, môže v našom prípade priblížiť k sume až 259,20 eur. Ročný nájom nás pritom stojí iba 169,92 eur.

Hlavné výhody zónového vykurovania

  1. Rozdelenie domácností do nezávislých zón vykurovania. V každej zóne môže byť nastavená rôzna teplota
  2. Ovládanie vykurovania pomocou mobilnej aplikácie
  3. Odstránenie problémov s prekurovaním / nedokurovaním
  4. Úspora energie
  5. Systém je použiteľný na radiátorové aj podlahové teplovodné vykurovanie

Služby po nainštalovaní celého systému a hlavíc nekončia

Záruka na systém zónového vykurovania je 6 rokov, pričom už po piatom roku, sa stanete jeho majiteľom. Pokiaľ vás zaujalo riešenie zónového vykurovania od innogy a chcete sa dozvedieť viac, neváhajte a vyplňte formulár nižšie a dohodnite si stretnutie s innogy Expertom tak, ako my. My sme jeho služby využili a sme spokojní. Viac o zónovom vykurovaní od innogy, sa dočítate aj v článku pod formulárom.

Kontaktný formulár:

Prečítajte si aj:

Ako vykurovať efektívne? Poradíme vám šikovné riešenia pre každú domácnosť, s ktorými ušetríte

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.