Nový operátor profituje z výborného pokrytia Slovak Telekomu.

Juro využíva 2G a 3G siete spoločnosti Slovak Telekom. Na displeji sa zobrazuje názov Juro.sk a základná cena za volanie, SMS a MMS a 1 MB dát je 5 centov. Po aktivácií novej SIM karty, resp. po ďalšom dobití kreditu vo výške aspoň 5 EUR, však získate výhodnejšiu cenu 2 centy, resp. 4 centy v roamingu v EÚ, ktorá je platná počas nasledujúcich 30 dní. Táto akcia platí do 15. 5. 2016 15. augusuta 2016.

Juro2_nowat

Výhodnejšie ceny získate po aktivácií karty, resp. dobití kreditu vo výške aspoň 5 EUR. Sú aktívne počas ďalších 30 dní a akcia platí do 15. 5. 2016

O Jurovi podrobnejšie informujeme v starších článkoch (+ predstavenie služby), v tomto článku sa zameriame na úvodné skúsenosti s aktiváciou a používaním služby. Do redakcie sme dostali testovaciu SIM kartu, ktorú sme rozbalili a vložili do telefónu. SIMka je dostupná vo všetkých veľkostiach.

Žiadny ďalší úkon nebolo potrebné vykonať, karta bola po zadaní PIN kódu okamžite aktívna. Použili sme smartfón Microsoft Lumia 950 XL, ktorý si vyžiadal reštart kvôli zmene nastavení operátora. Manuálne sme nič nemenili, táto zmena prebehla automaticky na pozadí a pravdepodobne ide o vlastnosť systému Windows Phone / Windows 10.

Lumia automaticky nastavila SIM kartu v režime 4G siete. V nej však Juro nefunguje. Telefón chvíľu ukazoval, že je bez siete, ale následne sa prepol do 3G režimu. To môžete vykonať aj manuálne. Nakoľko Juro využíva sieť od Slovak Telekomu, s pokrytím sme nemali problém a signál sme nemuseli hľadať. Službu sme síce testovali v Bratislave, ale je jasné, že rovnako tomu bude všade, kde má Slovak Telekom 2G alebo 3G signál. Toto je výhoda oproti 4ke, hoci štvrtý operátor neustále rozširuje svoju 4G sieť.

Kvalita hovoru bola bezproblémová, nič iné sme ani nečakali. Vyskúšali sme aj mobilný internet, ktorý umožňuje surfovať teoretickými rýchlosťami až 42 / 5,8 Mb/s. Ten takisto fungoval bez komplikácií, APN bod s popisom „internet“ sa automaticky nastavil, takže sme sa nemuseli o nič starať. Namerané hodnoty si môžete pozrieť na priložených screenshotoch.

Dodajme, že objednanie novej SIM karty = aktivácia je spoplatnené poplatkom vo výške 5 EUR. Karta obsahuje bonusový kredit v rovnakej hodnote. Ďalšie informácie nájdete na oficiálnom webe, vrátane cenníka. V redakcii sme vyskúšali aj dobitie kreditu pomocou stieracieho kupónu. Včera sa nám kupón nepodarilo aktivovať, dnes doobeda už fungovalo dobíjanie bez problémov.

Juro_nowat

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/juro-predlzuje-platnost-akciovych-cien-za-2-centy-az-do-augusta/48949

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit