Majitelia najnovších smarfónov si môžu oddýchnuť, nočná mora z prasknutého displeja je totiž minulosťou. Na slovenský trh prichádza unikátna technológia Wowfixit, ktorá displej ochráni lepšie, ako akákoľvek plastová ochranná fólia. Aplikovať sa dá takmer na každé zariadenie, chráni pred poškriabaním, poškodením nárazom či poliatím tekutinou. Displeje mobilov, tabletov, notebookov, ale aj objektívy fotoaparátov sú po nanesení tekutého skla Wowfixit krištáľovo čisté, citlivejšie na dotyk a získavajú lepšiu ostrosť i jas.

Počas tlačovej konferencie bol aj prezentovaný účinok tohto prostriedku na telefón iPhone. Tu je výsledok: hore telefón s WowFixIt, dole bez neho

Na trhu je v súčasnosti cez 20 tisíc rôznych typov mobilov, smarfónov i tabletov a každý mesiac pribúdajú nové. S ochrannými fóliami k týmto zariadeniam je to už horšie. Stane sa, že nesedí rozmer fólie a o životnosti ani netreba písať. Izraelskí vývojári preto prišli s univerzálnou technológiou Wowfixit, ktorá sadne akémukoľvek zariadeniu a vďaka jednoduchej aplikácii aj každému majiteľovi zariadení s displejom.

Nanokryštalická vrstva nanesená a povrch displeja

Kúpiť si ju môžu prostredníctvom e-shopu, v 720-tich pobočkách Slovenskej pošty alebo v predajniach GG Tabak v obchodných centrách a kioskoch. Balenie v cene 19, 99 eur obsahuje Wowfixit handričku napustenú nanotechnológiou, handričku na odmastenie  s obsahom alkoholu, handričku z mikrovlákna na leštenie a návod na použitie.

Stačí pretrieť a počkať dve minúty

Tekuté sklo Wowfixit sa dá aplikovať na akékoľvek zariadenie a zvládnu ho aj menej zruční.  Postup je pritom celkom jednoduchý. Majiteľ najskôr displej zariadenia očistí handričkou napustenou alkoholom, následne osuší jemnou handričkou. V druhom kroku na zariadenie aplikuje Wowfixit prostredníctvom  napustenej handričky, pretrie ňou celý povrch zariadenia a nechá tekuté sklo pôsobiť minimálne dve minúty. V poslednom kroku povrch preleští handričkou z mikrovlákna, ktorá je tiež súčasťou balenia. Takto nanesená vrstva tekutého skla chráni displej pred poškriabaním, rozliatím vody, či poškodením nárazom.

Bez odtlačkov prstov aj bez bublín

Rozčuľujú vás na displeji odtlačky prstov, fľaky a vzduchové bubliny? Väčšina ochranných plastových materiálov po čase stráca svoje ochranné vlastnosti. Fólia sa častým používaním začne odlepovať, vytvárajú sa pod ňou vzduchové bubliny a displej sa zanáša nečistotami. Novinka Wowfixit bola vyvinutá, aby týmto nepríjemnostiam predišla. Ochrana nanesená v tenkej vrstve po stvrdnutí dokonale prekryje celý povrch zariadenia, zabráni tak prepúšťaniu vzduchu, vlhkosti a ochráni displej aj pred rozbitím či prasknutím.

Lepšie rozlíšenie, antibakteriálny povrch   

Vďaka použitým nanotechnológiám je tekutá ochrana celkom neviditeľná. Čo však ocenia milovníci IT noviniek najviac, je žiarivejší displej, jasnejšie a ostrejšie farby a lepšie rozlíšenie pri objektíve. Ženám – matkám sa zase budú páčiť antibakteriálne a antimikrobiálne vlastnosti ochrany. Tekutá vrstva zabraňuje množeniu baktérii na zariadení. Ak zvyknú púšťať deťom na smarfóne alebo tablete rozprávky, odpadá im nielen strach z poškodenia zariadenia, ale aj obava o zdravie najmenších. Wowfixit je navyše šetrný k prírode – 100 % prírodný a  neobsahuje žiadne toxické látky. Eliminuje tiež riziká spojené so škodlivým žiarením.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.