Antik po prechode na kodek HEVC pre satelitné vysielanie prináša najmodernejší video kodek aj pre svoju televíziu cez internet.

Operátor Antik oznámil spustenie podpory HEVC/H.265 kodeku pre televíziu cez internet. Antik tak odteraz ponúka HEVC nielen pre svoju satelitnú TV, ale aj pre internetovú TV. Upgrade na HEVC pre druhú menovanú platformu vyžadoval vývoj a výrobu nových transkodérov pre konverziu obrazu do nového kodeku a tiež nové set-top boxy Antik SmartTVBox Nano3. Nový set-top box je už v predaji v e-shope Antiku za 89 eur, čo je rovnaká cena ako v prípade jeho predchodcu.

Antik nasadil HEVC kodek pre bežné použitie pri najsledovanejších kanáloch. Táto technológia prináša zvýšenie jemnosti kompresie obrazu v častiach, ktoré to vyžadujú (tvár, vzory) a zníženie tam, kde sa žiadne detaily nenachádzajú. Vďaka tomu HEVC/H.265 kodek prináša vyššiu kvalitu, resp. nižší dátový tok pri rovnakej kvalite ako kodek MPEG4/H.264.

Nový kodek by mal byť dostupný aj v rámci aplikácie AntikTV, avšak jeho dostupnosť je závislá od používaného Android TV boxu, resp. Apple TV modelu.

Antik SmartTVBox Nano3

Prečítajte si aj:

Antik predstavil nový set-top box, spustil komerčné TV vysielanie v 4K a do satelitného vysielania nasadil kodek HEVC (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit