Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa výsledkov komplexnej akreditácie vysokých škôl z roku 2015 patrí Žilinská univerzita v Žiline do prvej päťky najlepších slovenských univerzít. Ale keďže je známe, že je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť, fakulty Žilinskej univerzity prinášajú všetkým záujemcom o štúdium sériu Dní otvorených dverí. Tie budú prebiehať od februára až do apríla.

Dňa 7.2. uskutočnia DOD dve fakulty Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA). Stavebná fakulta od 9 hod. začne prezentovať vzdelávacie a výskumné aktivity svojich katedier a ústavov a po celý čas sa návštevníkom budú venovať učitelia, výskumní pracovníci, študenti a aj absolventi. Počas dvoch prezentácií sa prípadní záujemcovia môžu dozvedieť viac informácií o štúdiu, prijímacom konaní či uplatnení absolventov.

Strojnícka fakulta v ten istý deň 7.2.2018 o 9 hod. začne prezentáciou o fakulte, ktorú bude moderovať Ján Žgravčák. Návštevníci sa dozvedia viac o študijných programoch a podmienkach prijatia. Nebude chýbať ani súťaž o vecné ceny a občerstvenie z najväčšej a najlepšej Menzy na Slovensku. Strojnícka fakulta ponúka tiež možnosť nazrieť do laboratórií a učební a uvidia aj výsledky projektov, na ktorých fakulta pracuje.

Deň 8.2.2018 je rezervovaný pre Elektrotechnickú fakultu, ktorá bude rada informovať záujemcov o možnostiach štúdia v jednotlivých oblastiach elektrotechniky, multimediálnych technológií či biomedicínskeho inžinierstva,  podmienkach prijímacieho konania a uplatnení absolventov v odbornej praxi formou zaujímavej prezentácie a interaktívnych exponátov. V prípade záujmu sú k dispozícií na nahliadnutie aj laboratóriá a učebne. Súčasťou programu bude aj súťaž o hodnotné ceny.

Deň otvorených dverí na Fakulte bezpečnostného inžinierstva sa uskutoční dňa 15.2.2018 o 10 h. Program sa začína simulovaným zásahom hasičov s následnými ukážkami kynológov. Účastníci sa môžu ďalej zapojiť do preverenia svojich streleckých zručností a schopností na strelnici, snímania odtlačkov prstov, kontroly ochranných prvkov bankoviek a dokladov UV svetlom, správnej manipulácie s bremenami, simulácie v laboratóriu či merania hluku v prostredí. V priebehu dňa budú poskytované i prednášky pre záujemcov o študijné programy na fakulte v oblasti bezpečnosti.

Dňa 16.2.2018 tri fakulty Žilinskej univerzity v Žiline otvoria svoje brány. Záujemcom o dopravu dňa 16.2.2018 od 9 hod. zástupcovia Fakulty prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov predstavia všetky študijné programy a aktivity fakulty. Počas prehliadky si návštevníci môžu prezrieť priestory fakulty a laboratóriá. V prezentačných stánkoch katedier budú vystavené zaujímavé exponáty katedier.

Fakulta riadenia a informatiky v ten istý deň 16.2.2018 od 10 hod. pozýva na stretnutie s vedením fakulty na bližšie zoznámenie sa s fakultou a možnosťami štúdia. Okrem informácií o prijímacom konaní, budú mať záujemcovia k dispozícii aj testy z predchádzajúcich rokov a informačné materiály o fakulte. Fakulta pozýva aj na ONLINE deň otvorených dverí a to dňa 7.3.2018 od 16 – 21 hod.

Dňa 16.2.2018 privíta Fakulta humanitných vied od 10 hod. v aule 6 všetkých záujemcov o štúdium humanitných vied. Zástupcovia fakulty ochotne poskytnú všetky potrebné informácie o štúdiu predmetov ako napr. interkultúrne a medzináboženské kompetencie a mediácia či učiteľstvo predmetov. Následne zástupcovia predstavia návštevníkom Dňa otvorených dverí priestory fakulty.

Sériu Dní otvorených dverí UNIZA uzatvorí dňa 5.4.2018 Výskumný ústav vysokohorskej biológie, ktorý vo svojom sídle v čarokrásnej Tatranskej Javorine privíta uchádzačov o štúdium bakalárskeho študijného programu stráž prírody a magisterského študijného programu alpínska a vysokohorská biológia. Záujemcovia získajú všetky potrebné informácie nielen o štúdiu, ale aj o porozumení a ochrane vysokohorských ekosystémov.

Značky: