Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Fakulta riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline (FRI UNIZA) otvára nový akademický rok aj s vynovenou vstupnou halou, ktorá vznikla v spolupráci študentov aj IT firmy.

Budúca generácia IT špecialistov sa úspešne formuje na FRI UNIZA, ktorá tento rok oslavuje 30. výročie založenia. Od roku 1990 si fakulta vybudovala silnú pozíciu vďaka kvalitnej výučbe informatiky, manažmentu a informačných technológií. Vytváranie silných partnerstiev s IT firmami fakulte umožnilo vybudovať moderné laboratóriá a prepojiť výučbu s praxou.

Jedným z hlavných partnerov FRI UNIZA je aj americká spoločnosť GlobalLogic. Vzájomná a viac než päťročná spolupráca, ktorá je založená na inovatívnych formách vzdelávania, je v dnešnom svete inovácií a zmien určujúcou pre strategické partnerstvo.

Najnovším výsledkom spolupráce je vizuálne veľmi atraktívna modernizácia vstupnej haly fakulty. V stredu 23. septembra 2020 o 10:00 hod. bola slávnostne otvorená zrekonštruovaná vstupná hala Fakulty riadenia a informatiky UNIZA. Celkový redizajn bol navrhnutý s pomocou študentov, ktorí najlepšie poznajú svoje potreby a ich uskutočnením aj v tomto spoločnom projekte získali moderný priestor s komfortnou oddychovou zónou.

Vo vstupnej hale pribudla stena s popisovateľnou magnetickou fóliou, na ktorú môžu študenti písať oznamy o fakultných podujatiach, webinároch, prednáškach z praxe, ale aj blahoželania k meninám či vtipné výroky a citáty. Pohodlné sedenie vytvára predpoklad nového a moderného miesta pre oddych či prácu študentov mimo vyučovacích blokov. Priestor vhodne dopĺňa veľká obrazovka, na ktorej sa objavia videá a fotografie z obľúbených fakultných podujatí, dôležité oznamy či prednášky odborníkov z IT praxe.

Každoročne rastúci záujem o štúdium informatiky, informačného manažmentu a IT prispel k tomu, že v súčasnosti je FRI UNIZA druhá najväčšia fakulta z pohľadu počtu študentov. V tomto ročníku je zapísaný do prvého ročníka rekordný počet študentov – takmer 600.

Spoločnosť GlobalLogic je u študentov známa aj vďaka projektu Swapify, na ktorom pracujú študenti inžinierskych študijných programov Informačné systémy a Informačný manažment. V projekte vytvárajú webovú aplikáciu na zjednodušenie výmeny cvičení medzi študentmi UNIZA, o ktorú je už teraz veľký záujem. Odborníci zo spoločnosti GlobalLogic taktiež ponúkajú možnosť prednášok v rámci nového inžinierskeho študijného programu Biomedicínska informatika.

Značky: