Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Od 4. decembra 2020 sa uskutoční tretí ročník úspešného e-športového festivalu, ktorý je plný turnajov a bohatého programu. Nadšenci počítačových a konzolových hier zabojujú o zaujímavú finančnú odmenu, zahrajú si virtuálne už prvý decembrový víkend. Zápasy budú moderované zo štúdia Fakulty elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity v Žiline (FEIT UNIZA). Jednotlivci aj tímy sa môžu registrovať na webe festivalu v sekcii Turnaje, 1. decembra 2020.

Dva turnajové dni, šesť hier a vysoké odmeny čakajú individuálnych hráčov alebo tímy, ktoré majú výdrž, sústredenie a vedia spolupracovať. Každý, komu je blízky herný svet, môže súťažiť online. V sobotu 5. decembra hráčom a divákom spestria program turnaje CS:GO, TFT a FIFA. V nedeľu 6. decembra si na svoje prídu nadšenci hry LOL, kartovej hry HearthStone a NHL. Komentované turnaje a atraktívny program bude  streamovaný,  Prizepool je vo všetkých hrách spolu viac ako 5 300 eur (2600 eur finančná odmena a 2700 eur vecné ceny).

Súčasťou HernaZona.sk UNIZA Master bude v piatok 4.12. od 10.00 – 14.00 Online Deň otvorených dverí na Fakulte elektrotechniky a informačných technológií. Hostia sa dozvedia informácie o štúdiu na FEIT a budú si môcť zahrať CS:GO s učiteľmi FEIT UNIZA. FEIT UNIZA má ku hrám blízko, študenti Multimediálneho inžinierstva sa učia hry dizajnovať. Jednu zo študentských hier si môžete zahrať aj vy – UNIZA ZOMBIE APOCALYPSE, ktorá je zasadená priamo do priestorov univerzity.

„Kvôli opatreniam sme vymenili tradičné priestory Novej Menzy Žilinskej univerzity v Žiline za virtuálny on-line svet. Na svoje si prídu hráči aj diváci, ktorí nasajú atmosféru turnaja prostredníctvom svojich obrazoviek. Tí si tiež vychutnajú rozhovory s hosťami či hráčmi. Súčasťou programu bude viacero zaujímavých on-line workshopov, napríklad o hernom dizajne, ktorý je súčasťou medzinárodného projektu GAME JAM. Ten je riešený na Fakulte elektrotechniky a informačných technológií UNIZA a prispieva ku skvalitneniu výučby v študijných programoch Multimediálne technológie a Multimediálne inžinierstvo,“ povedal prof. Ing. Peter Brída, PhD., z organizačného tímu FEIT UNIZA.

Kvôli súčasným opatreniam sa bude podujatie konať len vo virtuálnej podobe 4.12. – 6.12.2020. Víťazov turnaja ohlási HernaZona.sk UNIZA Masters na Mikuláša, 6.12.2020.

Značky: