Produkty značky Apple patria k tomu najlepšiemu na trhu z hľadiska funkčnosti, spoľahlivosti a životnosti. V obchode iStores ich môžete získať s výhodnou študentskou zľavou až do výšky 6 % na vybraný sortiment už iba do 23. októbra.

Túto zľavu je možné uplatniť pri nákupe v predajni a takisto aj pri online nákupe. V oboch prípadoch je podmienka, aby ste boli študent starší ako 18 rokov a mali platnú kartu ISIC alebo ITIS, resp. ste mali potvrdenie o návšteve denného štúdia. Zľavu môžu využiť aj učitelia, budú k tomu potrebovať potvrdenie zamestnávateľa.

V prípade nákupu v predajni stačí predložiť ISIC alebo ITIC kartu, resp. potvrdenie o návšteve školy. Pri nákupe online je potrebné zaslať kópiu karty alebo potvrdenia na emailovú adresu obchod@istores.sk. Zľavu si môžete uplatniť na jedno zariadenie v priebehu jedného roka, pričom aktuálny zoznam produktov so študentskou zľavou nájdete na webe.

V redakcii sme sa pozreli na aktuálnu ponuku Macov a iPadov so študentskou zľavou a toto je zoznam zariadení, ktoré odporúčame zvážiť:

MacBook Air 13″, Apple M1, 8 GB RAM, 256 GB

13-palcový MacBook Air s procesorom Apple M1 sme testovali v redakcii TOUCHIT niekoľko mesiacov a je to notebook, na ktorý nedáme dopustiť. Je tenký, ľahký, kompaktný, výborne prenosný, so špičkovým výkonom a bezkonkurenčnou výdržou batérie. Jednoducho, je to počítač, ktorý má všetky potrebné kvality na to, aby bol spoľahlivým spoločníkom počas niekoľkoročného štúdia.

MacBook Air s procesorom M1 sa v konfigurácii s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom predáva za 1 129 eur. So študentskou zľavou v iStores ho môžete získať za 1 061 eur, a to je vzhľadom na pomer cena/kvalita a výbava skutočne lákavá ponuka. Ak potrebujete väčší úložný priestor, 512 GB model stojí v študentskej zľave 1 315 eur.

Cena pre študentov: 1 061 eur, viac informácií TU

Apple MacBook Air (M1)
Apple MacBook Air (M1). Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT

Mac mini, Apple M1, 8 GB RAM, 256 GB

MacBook Air a MacBook Pro s procesorom Apple M1 považujeme za jedny z najlepších a najpraktickejších notebookov na trhu. Pokiaľ však preferujete počítač na doma, potom vám možno bude viac vyhovovať Mac mini. Ten má rozmery iba 19,7 × 19,7 × 3,6 cm a hmotnosť 1,2 kg, takže na pracovnom stole bude zaberať minimum miesta a v prípade potreby si ho môžete jednoducho so sebou zobrať kamkoľvek.

Mac mini využíva totožný hardvér ako vyššie uvedený MacBook Air a jeho výbava bohato postačuje na každodenné používanie a tvorivé úlohy do školy. V študentskej zľave ho môžete mať za 751 eur vo verzii s 256 GB úložiskom, resp. za 967 eur s 512 GB úložným priestorom.

Cena pre študentov: 751 eur, viac informácií TU

Mac mini, Apple M1, 8 GB RAM, 256 GBZdroj: Apple
Mac mini, Apple M1, 8 GB RAM, 256 GB

iPad (2020)

Niet lepšieho tabletu na trhu, ako je iPad, a to vám zopakujeme, aj keď nás zobudíte o polnoci. Je pravda, že ak hľadáte zariadenie iba na sledovanie videí vo vlaku, potom vám možno bude viac vyhovovať Android tablet s iným pomerom strán.

Z hľadiska všeobecného používania a prípadného využitia v rámci školy a učenia sa, je však iPad absolútnou špičkou na trhu. A na základné používanie vám bohato postačí aj základný model iPad (2020). Ten stojí v základnej verzii s 32 GB úložiskom 356 eur v študentskej zľave, resp. 487 eur aj s podporou mobilnej konektivity.

Cena pre študentov: od 356 eur, viac informácií TU

iPad (2020)Zdroj: Apple
iPad (2020)

iPad Pro 11“ (2021)

Štandardný model iPadu je viac ako dostatočný na každodenné používanie. Pre náročnejších používateľov a digitálnych umelcov bude lepšou voľbou iPad Pro – buď v 11-palcovej verzii alebo s 12,9-palcovou uhlopriečkou.

Tento tablet predstavuje absolútnu špičku na trhu z hľadiska digitálneho kreslenia, avšak jeho vysokú všestrannosť, výkon a variabilitu môžete využiť aj v rámci školy či práce. 11-palcový iPad Pro začína v študentskej zľave od 826 eur.

Cena pre študentov: od 826 eur, viac informácií TU

iPad Pro 11“ (2021)   Zdroj: Apple
iPad Pro 11“ (2021)   

Zdroj: iStores

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit