Samsung vybudoval svoj ucelený ekosystém. Samsung je v skutočnosti obrovská firma a jeho divízia Electronics produkuje obrovské množstvo produktov.

Množstvo produktov

Najznámejšie sú smartfóny, ďalej televízory, slúchadlá, tablety, displeje, prívesky, v zahraničí Samsung predáva aj notebooky Galaxy Book. Ďalšiu časť tvorí biela technika ako sú chladničky, mrazničky, vysávače, potom klimatizácie, osviežovače odevov, videli sme aj ďalšie produkty od tejto značky.

Samsung Galaxy S23 FE
Samsung Galaxy S23 FE

Otvorená platforma SmartThings

Je jasné, že vzájomné prepojenie jednotlivých zariadení je žiadané a Samsung ho aj poskytuje. Spoločnou platformou ekosystému je SmartThings. V tejto platforme sú produkty Samsung vzájomne prepojené pomocou Samsung konta a je veľmi dobré, že platforma je otvorená pre tretie strany. Ktokoľvek môže vyrábať produkty, ktoré sa do nej dajú integrovať.

SmartThing ako platforma vzájomne prepojených zariadení
SmartThings ako platforma vzájomne prepojených zariadení

Príklady využitia prepojeného ekosystému

Najlepšie je možné sledovať bezproblémovo fungujúci vzájomne prepojený ekosystém Galaxy na nových zariadeniach FE. Tieto nové zariadenia ako sú tablet Galaxy Tab S9 FE, slúchadlá Galaxy Buds FE a pripravovaný smartfón Galaxy S23 FE je možné jednoduchšie ako kedykoľvek predtým vzájomne prepojiť v ekosystéme Galaxy. Najlepšie je vidieť zvýšenie produktivity na funkcii Multi Control, ktorá vám umožňuje veľmi jednoducho presúvať obsah medzi viacerými zariadeniami Galaxy. Znamená to, že fotografiu odfotíte napr. smartfónom Galaxy S23 FE, ktorý je vybavený prepracovaným systémom fotoaparátov s rozlíšením 50 Mpx a 3-násobným optickým zoomom a následne ju bezdrôtovo prenesiete do tabletu Galaxy Tab S9 FE. Ten má uhlopriečku displeja až 10,9 palca a na takejto ploche pracujete rovnako ako keby ste to robili na notebooku. Na kreatívnejšiu úpravu fotiek sa dá využiť dotykové pero S Pen. Ešte viac tento postup platí pre úpravu videa nakrúteného smartfónom Galaxy S23 FE a úpravu na tablete Galaxy Tav S9 FE. Fotky a videá sa dajú kopírovať napr. pomocou funkcie QuickShare, veľmi jednoducho sa dajú aj preťahovať z jedného zariadenia na druhé. Navyše konečný výsledok si pokojne môžete pozrieť aj na Samsung televízore, kam sa výsledok dá opäť doručiť pomocou vzájomného ekosystému.

Kompletné ovládanie smartfónu z klávesnice notebooku
Kompletné ovládanie smartfónu z klávesnice notebooku

Inteligentné prepínanie

Dobre fungujúci ekosystém zariadení Galaxy je vidieť aj v prípade využitia slúchadiel Galaxy Buds FE. tie poskytujú špičkový zvuk, výborné tlmenie okolitého hluku a prichádzajú v ergonomickom vyhotovení, ktoré bude vyhovovať širokej skupine ľudí. Slúchadlá majú funkciu automatického prepínania zdroja zvuku. Napr. si užívate kvalitný film na tablete, ale popritom vám kolega volá na telefón. Keďže sú všetky tri zariadenia prepojené pomocou Samsung konta, môžu spolupracovať. Na prichádzajúci hovor zareagujú zariadenia tak, že sa pozastaví prehrávanie filmu na tablete, slúchadlá Galaxy Buds FE zmenia zdroj zvuku z tabletu na smartfón a vy môžete pohodlne odpovedať na tento hovor bez toho, aby ste čokoľvek manuálne prepínali. Po skončení hovoru sa na tablete opäť spustí prehrávanie filmu a zvuk z filmu sa dostane do slúchadiel. Podobná spolupráca funguje aj v prípade hodiniek Galaxy Watch a Samsung televízora. Opäť je podmienkou, aby všetky zariadenia boli pripojené na spoločné Samsung konto.

Vzájomné prepojenie slúchadiel a smartfónu
Vzájomné prepojenie slúchadiel a smartfónu

Funkcia SmartThings Find vám pomôže vypátrať zabudnuté slúchadlá Buds FE. Rad telefónov Galaxy S23 FE a tabletov Galaxy Tab S9 FE je štandardne podporovaný ochranou Samsung Knox, čo znamená, že vaše osobné informácie sú dokonale chránené.

V nasledujúcom článku sa pozrieme na vzájomnú spoluprácu v ekosystéme Galaxy pre telefón Galaxy S23 FE a nový inteligentný prívesok Galaxy SmartTag.

Zdroje: vlastné, Samsung

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.