Populárnu aplikáciu Waze využívajú desiatky miliónov vodičov po celom svete. Momentálne sa pracuje na jej vylepšení.

Po tom, čo spoločnosť Google kúpila v roku 2013 navigáciu Waze, ktorej podstata spočíva v zdieľaní dopravných informácií samotnými vodičmi v reálnom čase, začala počas leta pracovať na novom pilotnom programe. Ten má za úlohu sprostredkovať Waze používateľom možnosť spolujazdy. V súčasnosti Google novú službu testuje na fanúšikoch aplikácie vo svojom kalifornskom ústredí.

V porovnaní s Uberom, kde si odvoz zavoláte, u Waze má preprava fungovať na princípe zdieľania jázd. Jednoducho naskočíte k najbližšiemu vodičovi Waze, ktorý má cestu rovnakým smerom ako vy. V rámci testovania služby sú povolené zatiaľ len dve jazdy na deň – do práce a z práce.

Vyzerá to tak, že úspech služby Waze sa bude odvíjať najmä od otázky bezpečnosti. Waze vodiči totižto nebudú oficiálnymi zamestnancami spoločnosti Google ani Waze, takže všetko bude závisieť od pozitívnych referencií používateľov aplikácie.

Ak sa služba osvedčí, mala by byť verejne dostupná na jeseň v San Franciscu. Podobným službám by mala konkurovať nízkymi cenami.

Zdroj: androidauthority.com

Značky: