V rámci sérii predstavení Westech Dealers Day 2016 prinášame informácie o alternatívnom výrobcovi tonerov, fotopapierov a čistiacich potrieb.

colorway

ColorWay je medzinárodná značka, ktorá prináša atramentové kazety a tonery. Vraj ale neporušuje patentové práva. To je pomerne hrdé tvrdenie. Faktom je, že výrobcovia originálnych náplní idú často po krku alternatívnym výrobcom. Originálnych v zmysle výrobca tlačového zariadenia vyrába vlastný spotrebný tovar pod svojou značkou.

20160318_121347

Problémom je totiž nielen cena, ktorú vidia koncoví spotrebitelia. Áno, alternatívci sú lacnejší. No problémom je vo výsledku aj kvalita tlače. Tu sa mnohí z nás už popálili a vedia, že cena nie je všetko.

Podľa vyhlásenia zástupcu spoločnosti ColorWay, Yoriho Kozubenka, sú všetky ich atramenty a tonerové náplne dôrazne kontrolované. Prechádzajú náročným testovaním, aby spĺňali odpovedajúcu kvalitu. To je pochopiteľné, inak by firma nemala popri originálnych náplniach šancu na svoj rozvoj. Zastúpenie firmy nájdete aj u nás. Nie je to len e-shop v zmysle „kúp a keby niečo, tu je medzinárodná linka“. Aj s týmto sme sa už stretli, no v inom segmente produktov predávaných aj na Slovensku.

20160318_121410

Pôvodom ukrajinská firma dbá na dodržiavanie práv duševného vlastníctva a pripravila svoje produkty v súlade s právnymi požiadavkami. Je to zároveň aj ochrana zákazníkov, ktorí sa používaním ich výrobkov nedopúšťajú takisto právnych prehreškov. V Nemecku už boli testované ako alternatívne produkty, ktoré neporušujú patenty iných značiek.

Napríklad HP má patentovaný prvok na boku tonerových kaziet, ktorý vyzerá ako joystick. Po zasunutí sa pohybom premiestni tak, že zaklapne do západky na boku mechanizmu pre uchytenie toneru. Tým sa bude dať potom valcom točiť. ColorWay teda upravila spôsob tejto aretácie a je rozdielna.

Toner od ColorWay

ColorWay ide dokonca tak ďaleko, že dáva záruku na preplatenie súdnych sporov v prípade, že by v nich firma používajúca ich produkty prehrala.

Toner od HP

Medzi produkty firmy patria nielen čistiace potreby na monitory, TV, smartfóny a tablety ale aj fotografické papiere. Dostupné sú vo formátoch od 10 × 15 cm až po formát A3+. Existujú v rôznych variantoch ako napríklad lesklé, matné, magnetické, nažehľovacie alebo samolepiace. Kto by chcel niečo netradičné, má možnosť využiť špeciálne papiere s efektom hodvábneho plátna, dreva alebo kože.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.