Internetový prehliadač vo VR má svoje využitie.

Okuliare Samsung Gear VR dostali novú aplikáciu. Spoločnosť Samsung vydala internetový prehliadač Samsung Internet for Gear VR, pomocou ktorého si môžete vo virtuálnej realite pozrieť webové stránky. Aplikácia podporuje zadávanie textu pomocou hlasu, využíva prepis reči od Googlu. To je v prípade niektorých zahraničných webov nevýhoda, keď máte nastavenú slovenčinu. Súčasťou aplikácie je takisto softvérová klávesnica. Pohľad na písmeno potvrdíte dotykom na dotykovej ploche.

Je zrejmé, že pomocou tohto prehliadača si nebudete čítať denné spravodajstvo. Čítanie textu je pohodlnejšie na tablete alebo monitore počítača. Avšak internetový prehliadač podporuje HTML5 videá a takisto aj 360-stupňové a trojrozmerné multimédiá.

Nakoľko Facebook aj YouTube v poslednej dobe ohlásili veľkú podporu videí pre virtuálnu realitu, pomocou Samsung Internet for Gear VR si tento obsah môžete jednoducho pozrieť. YouTube ani Facebook aplikácie pre Samsung Gear VR totiž zatiaľ neexistujú a okuliare neumožňujú používať iné aplikácie mimo tých, ktoré sa nachádzajú v obchode Oculus Store. Prehliadač Samsung Internet je už v ponuke obchodu. Sledovanie VR videí zo služby YouTube však nefunguje bezchybne, obraz je rozdelený na vrchnú a spodnú polovicu, čo deformuje obraz.

Adresu webovej stránky zadáte diktovaním alebo písaním na softvérovej klávesnici

Adresu webovej stránky zadáte diktovaním alebo písaním na softvérovej klávesnici

Dodajme, že okuliare Samsung Gear VR s podporou telefónov Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ a Note 5 sa u nás začnú predávať začiatkom budúceho roka za 129 EUR.

Ako funguje internetový prehliadač pre VR v praxi otestujeme v redakcii. Vyskúšať si to môžete aj vy, v piatok 4. 12. sme od 17:00 v NAYke v Auparku v Bratislave a virtuálnu realitu Samsung Gear VR budeme mať so sebou.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit