Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová platforma kombinuje ochranu dát vysokej úrovne, jednoduchosť a spoľahlivosť s prvým externým SSD diskom NVMe zabezpečeným technológiou ArmorLock a redefinuje profesionálne pracovné postupy.

Spoločnosť Western Digital (NASDAQ: WDC) v neustálej snahe ponúkať riešenia spojené so spracovávaním dát prináša zabezpečenie budúcej generácie a predstavuje novú bezpečnostnú platformu  ArmorLock™. Nová šifrovacia platforma mení pohľad na to, ako zabezpečiť dáta. Bezpečnostná platforma ArmorLock bola vytvorená preto, aby pomáhala riešiť široké požiadavky na zabezpečenie dát v prípade kritických dát a datacentrických aplikácií v odvetviach, ako sú finančníctvo, štátna správa, zdravotníctvo, IT, právo alebo média a zábavný priemysel. S tým, ako rastie pozornosť venovaná zabezpečeniu dát, plánuje Western Digital využívať túto novú platformu pri širokom spektre svojich riešení na ukladanie dát.

Prvým produktom s touto technológiou je nový šifrovaný externý disk G-Technology™ ArmorLock™ NVMe™ SSD, ktorý je navrhnutý tak, aby poskytoval ľahké používanie, vysoký výkon a zabezpečenie dát na vysokej úrovni. Je určený napríklad všetkým tvorcom digitálneho obsahu z oblasti zábavy alebo zo sveta médií. Tvárou v tvár hrozbe odcudzeniu dát a súborov alebo uniknutých pirátskych kópií filmov pred premiérou vyžadujú štúdia, agentúry a investori lepší spôsob, ako ochrániť kritický digitálny obsah. Zatiaľ čo väčšina trhu sa zameriavala na bezpečnosť cloudových úložísk, samotné dáta s kritickým komerčným digitálnym obsahom často zostali zraniteľné v priebehu uloženia na prenosné úložisko alebo behom transportu týchto úložísk.

Western Digital NVMe s ArmorLock

Zdroj: Western Digital

Na rozdiel od klasického šifrovania pomocou hesla bezpečnostná platforma ArmorLock poskytuje bezkonkurenčné zabezpečenie, ktoré umožňuje vlastníkovi obsahu kontrolovať, ako a kým je k dátam pristupované. Externý disk NVMe SSD, ktorý využíva zabezpečenie ArmorLock, prináša túto výhodu, a navyše sa ľahko ovláda, je spoľahlivý a rýchly a súčasne chráni kritický digitálny obsah.

„Pre našich zákazníkov sú dáta a digitálne súbory základom konkurenčnej výhody a v mnohých odvetviach pre ochranu týchto kľúčových dátových zdrojov sa šifrovanie stalo povinnosťou. Bezpečnostnú platformu ArmorLock sme vytvorili s vierou, že svet potrebuje nové, kľúčové technológie na zabezpečenie súkromia dát bez obmedzenia ich dostupnosti a s posilnením ochrany prelomenia ich zabezpečenia,“ hovorí Jim Welsh, viceprezident a generálny manažér spoločnosti Western Digital pre produkty zákazníckych riešení, a dodáva: „Kombináciou tejto platformy a našich prvotriednych NVMe SSD produktov cielime na skutočne citlivé miesta, na ktoré naši zákazníci narážajú, keď sa snažia zabezpečiť svoje kreatívne pracovné postupy a výsledky. My im potom navyše umožňujeme zachytiť a uchovať dáta a pristupovať k nim rýchlo a v požadovanej miere.”

Tom Mitchell, technický riaditeľ spoločnosti Mission Digital: „Vždy sme boli priťahovaní diskami značky G-Technology, pretože používajú výkonné komponenty, ktoré ponúkajú špičkovú spoľahlivosť aj výkon. S tým, ako veľké štúdia a streamovacie služby vyžadujú ochranu svojich digitálnych produktov, stále viac sa obzerajú po šifrovateľných médiách. Až doposiaľ to predstavovalo drahé riešenia, ktoré často navyše viedli k zníženiu výkonu. ArmorLock perfektne reaguje na tieto potreby. Prináša disk, ktorý je rýchly, odolný, spoľahlivý, vodoodolný a šifrovaný! Je to disk, po ktorom sme v našom odvetví volali dlho.“

Nová platforma ArmorLock jednoducho umožní nástup zabezpečenia budúcej generácie

Bezpečnostná platforma ArmorLock dokazuje odhodlanie spoločnosti Western Digital poskytovať riešenia dátových úložísk, ktoré prinesú produkty so špičkovým zabezpečením na vysokej úrovni, ktoré každý používateľ môže ľahko používať. Prepracovaný súbor technológií sa využíva v priebehu celého životného cyklu produktu. Od výroby po nastavenie, pri vybalení produktu z obalu, priebežnej aktualizácie a v priebehu konfigurácií a kľúčovej práce s produktom, kedy sa prepojujú hardvérové moduly biometrickej ochrany na najnovších platformách mobilných telefónov a počítačov. Riešenie je navrhnuté tak, aby pomáhalo používateľom pri správe kritických dát. Platforma ArmorLock eliminuje trenice medzi požiadavkami na rýchly prístup k dátam a ochranu súkromia tým, že dokáže súčasne riešiť obe dve požiadavky.

Western Digital nadväzuje na tradičnú podporu technológií open source  RISC-V a OpenTitan a aktuálne oznamuje zverejnenie otvoreného softvéru Sweet B v režime open source, vysoko výkonné jadrové kryptografické knižnicu, ktorá podtrhuje kvalitu bezpečnostnej platformy ArmorLock. Sweet B je navrhnutá tak, že poskytuje novú úroveň zabezpečenia v otvorenom softvéri a je k dispozícii na  GitHub vrátane dokumentácie, súborov testov a auditu nezávislej tretej strany od spoločnosti Trail of Bits.

Medzi hlavné prednosti bezpečnostnej platformy ArmorLock patria:

  • Použité výrobné technológie zabezpečia každému zariadeniu spoľahlivý digitálny certifikát autentickosti
  • Jednoduchý a odolný firmware s pravidelným updatem priamo pomocou aplikácie ArmorLock app
  • Open source jadrové šifrovanie auditované treťou stranou s elimináciou útokov postranným kanálom (side channel attack)
  • Aplikácia v režime Sandbox pre mobilné telefóny a počítače zabezpečené prostredníctvom natívnych poskytovateľov aplikácií bez nutnosti špeciálneho inštalačného programu
  • Bezdrôtová aj drôtová komunikácia pomocou otvorenej platformy ZTP (Zero-Touch-Provisioning)
  • Prístup nevyžaduje heslo, kľúčové technológie priamo prepájajú šifrovanie úložiska s biometrickou autentifikáciou s hardwarovou podporou
  • Ovládanie v režime Zero-knowlege Public Key zabezpečí súkromie aj v prípade že je zariadenie s ArmorLock ukradnuté alebo stratené
Western Digital NVMe s ArmorLock

Zdroj: Western Digital

Zabezpečenie na úrovni High-Grade s rýchlosťou profesionálnej úrovne a technológiou NVMe

Externý NVME SSD so zabezpečením ArmorLock poskytuje rýchlosť načítania a zápisu dát až 1000 MB/s pomocou portu SuperSpeed USB 10 Gbps a určuje nový štandard pre produkty zabezpečené šifrovaním a s vysokou rýchlosťou prenosu dát. Uvedené parametre sú dosiahnuté kombináciou ľahkého používania a zabezpečenia budúcej generácie v režime Zero Knowledge. Pomocou aplikácie ArmorLock môžu používatelia odomknúť zariadenie bezdrôtovo svojim telefónom za použitia technológie rozpoznania tváre, otlačku prstov alebo kódu k telefónu s istotou, že by stratené heslo od disku spôsobilo ohrozenie výsledku práce a termínov. SSD disk poskytuje šifrovanie bez toho, aby vstupoval do pracovného procesu zložitého zadávania PINov na prístup k dátam na disku.

Aplikácia pre mobilné zariadenia a počítače ArmorLock app poskytuje správcom viac zariadení možnosť konfigurovať a riadiť niekoľko diskov a používateľov súčasne a povoliť jednotlivé prístupy. Veľmi dôležité pre pracovné postupy pri spolupráci viacerých osôb, ktoré vyžaduje bezpečné doručovanie medzi fyzicky vzdialenými lokáciami, je zabezpečenie budúcej generácie v zariadení ArmorLock, ktoré umožňuje pracovným tímom vzdialenú autorizáciu používateľov pomocou obľúbených služieb na doručovanie správ a emailov ešte pred fyzickým zdieľaním diskov.

Western Digital NVMe s ArmorLock

Zdroj: Western Digital

Ďalšie kľúčové funkcie SSD diskov NVMe s ArmorLock šifrovaním a aplikácie ArmorLock:

  • Ľahké nastavenie a ľahké odomykanie pomocou smartfónu a aplikácie ArmorLock
  • 256bitové hardvérové šifrovanie AES-XTS na úrovni High Grade
  • Bezpečné vymazanie dát a formátovanie disku na obľúbený systém v jedinom kroku
  • Trasovanie poslednej polohy disku na mape
  • Aktualizácia pre nepretržitú podporu zabezpečenia a nové funkcie
  • Ultra pevná odolnosť na úrovni IP67 (odolnosť proti prachu a vode), ochrana pred pádom z výšky až 3 metre a pred nárazom až 450 kg.

Cena a dostupnosť

Externý disk ArmorLock encrypted NVMe SSD je dostupný prostredníctvom vybraných predajcov a distribútorov a taktiež v online obchode Western Digital Store. SSD disk s kapacitou 2 TB** má doporučenú koncovú cenu 599 EUR. Aplikácia ArmorLock app pre iOS alebo macOS je k dispozícii zdarma k stiahnutiu na: https://GetArmorLock.com/Apps.