Ide o doteraz najväčšie úložisko My Book.

Spoločnosť Western Digital oznámila nové verzie svojich externých pevných diskov (HDD) My Book a My Book Duo s väčšou kapacitou než doterajšie maximum 36 TB. Ide konkrétne o 22 TB a predovšetkým 44 TB model, ktorý kapacitou patrí k najväčším, aké kedy výrobca ponúkal.

Nové externé úložné zariadenia sú určené hlavne pre používateľov, ktorí potrebujú skladovať veľké množstvo dát, preferujú lokálne úložisko pred cloudom a rýchlosť pre nich nie je prioritou. Ako napovedá názov, Western Digital My Book pozostáva z jedného 3,5-palcového disku, My Book Duo sa skladá z dvoch takýchto diskov. Predvoleným režimom je RAID-0, ale je možné prekonfigurovať ho na zrkadlenie dát v režime RAID-1.

Odporúčaná cena My Disk Duo 44 TB je 1500 dolárov, v eurách bude cena okolo 1800 eur. Pre porovnanie, 36 TB verzia sa na Slovensku predáva za cenu od zhruba 1100 eur.

Klasické platňové harddisky sú v posledných rokoch čoraz viac vytláčané SSD modelmi, ktorých ceny už klesli na prijateľnú úroveň a ich výhodou sú oveľa nižšie prístupové rýchlosti a nulová hlučnosť. Pri takýchto extrémne veľkých úložiskách však stále vychádza ako výhodnejšia možnosť klasické HDD.

Zdroj: Westerndigital.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.