Zatiaľ poznáme iba prostredie aplikácie pre iOS.

Nové správy pritom naznačujú, že aj v prípade OS Android bude obrazovka hovorov vyzerať rovnako. Za ostatný rok sa prostredie aplikácie WhatsApp výrazne menilo. Spoločnosť teraz pripravuje zmenu, ktorá sa dotkne aj dizajnu obrazovky pre hovory. So správou prišiel portál AndroidPolice.

Po funkčnej stránke ostáva všetko po starom. Ovládacie tlačidlá a prvky rozhrania zostávajú na svojom mieste, takže používanie hovorov aj naďalej zostane intuitívne a nebude potrebné zisťovať, na čo sa konkrétne tlačidlo používa.

Redizajn pritom prináša všetko, čo sa od neho očakáva. Prostredie je modernejšie a prehľadnejšie. Farebné pozadie sa zmenilo za čierne a uprostred je miesto, v ktorom sa zobrazuje meno/číslo kontaktu a profilová fotografia. Redizajn zvýrazní meno alebo číslo jasnou zelenou farbou, aby bolo lepšie odlíšiteľné, že ste práve online. Nový vzhľad obrazovky má prispieť aj k prehľadnejším skupinovým hovorom. 

Redizajn ešte nie je verejne dostupný, takže chvíľu potrvá, kým sa dostane k viacerým používateľom. Predpokladáme, že aktualizácia bude vydaná v priebehu niekoľkých týždňov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.