Motívy konverzácií budú dostupné aj v rámci aplikácie WhatsApp.

Služba WhatsApp spadajúca do skupiny Meta už dlhšiu dobu pracuje na tom, aby sa aplikácia o niečo viac podobala Messengeru či Instagramu. Všetky tri služby totiž disponujú priestorom na posielanie správ, no ponúkajú aj niečo navyše. Jednou z funkcií, ktorú všeobecne ponúka Messenger, no už aj Instagram, je nastavenie motívu konverzácie pre každé vlákno samostatne. V prípade WhatsAppu už to ale také jednoduché nie je.

Doteraz bolo možné v aplikácii nastaviť motív, ktorý sa aplikoval na všetky konverzácie u daného používateľa. Ten sa však týkal len daného smartfónu, takže príjemca tento motív nevidel. Štandardné tematické motívy však neexistovali tak, ako v prípade Messengeru. WhatsApp na tejto funkcii pracuje už dlhšiu dobu a aktuálne sa sprístupňuje pre prvých používateľov.

WhatsApp ponúka motívy konverzáciíZdroj: wabetainfo.com
WhatsApp ponúka motívy konverzácií

Týka sa to ako používateľov aplikácie v systéme iOS, tak aj Android. Rozdiel medzi týmito verziami pritom je, keďže majitelia smartfónov s operačným systémom iOS majú lepší prístup k funkcii. WhatsApp pre iOS aktuálne túto funkciu sprístupňuje postupne pre vybraných používateľov a v blízkej dobe by ju mali mať k dispozícii všetci. Týka sa to verzie aplikácie označenej ako 24.20.71.

Majitelia smartfónov Android si zatiaľ môžu túto funkciu vyskúšať v rámci beta verzie aplikácie 2.24.21.34. Beta testeri však taktiež nemajú túto funkciu prístupnú všeobecne, keďže je dostupná len pre vybranú vzorku používateľov. Bežní používatelia aplikácie pre Android zatiaľ nemajú motívy konverzácií k dispozícii. Je ale pravdepodobné, že sprístupnenie funkcie nebude dlho trvať. Stať by sa tak mohlo v nasledovných týždňoch.

Spolu s pozadím konverzácie sa tak motívy budú aplikovať aj na štýl bublín so správami. Stále bude ale možné využívať aj aktuálne nastavenia, pri ktorých si používatelia budú môcť jednostranne nastaviť len farbu pozadia konverzácie. Rovnako bude možné využiť ako pozadie vlastnú fotografiu či vybrať si jednu z predvolených, ktorú ponúka aplikácia. Pôjde teda o funkciu, ktorá bude dodatočná k aktuálnym nastaveniam.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.