O novej funkcii sme prvýkrát počuli pred pár týždňami.

WhatsApp teraz spúšťa prenos histórie správ a obsahu medzi operačnými systémami Android a iOS. Funkcia bola oficiálne oznámená počas akcie Samsung Unpacked. Novinky Galaxy Z Fold3 a Z Flip3 budú prvé zariadenia, ktoré dokážu túto funkciu využiť. 

Funkcia bude neskôr sprístupnená aj pre ďalšie Samsung zariadenia s Androidom 10 a novším. O niečo neskôr sa možnosť prenosu taktiež dostane na ďalšie Android zariadenia. Aj keď nie je známe, kedy by sa tak malo stať, je zrejmé, že Samsung získal pred konkurenciou náskok a (dočasnú) exkluzivitu.

WhatsApp prenos histórie z iOS na AndroidZdroj: GSMArena
WhatsApp prenos histórie z iOS na Android

Novinka má údajne používateľom iPhonov uľahčiť prechod na smartfóny Samsung Galaxy. WhatsApp na druhej strane neupresnil, kedy budú môcť používatelia systému Android prenášať údaje na iOS.

Prenos chatov bude možný, ak sú zariadenia so systémom iOS aj Android fyzicky prepojené káblom USB-C a Lightning. Ak však máte viac ako jednu cloudovú zálohu histórie rozhovorov, obrázkov a hlasových správ, zálohy nebudú zlúčené. Po vykonaní novej zálohy prenesené údaje prepíšu existujúcu zálohu.

WhatsApp bol vždy obmedzený na jednu inštaláciu na jednom zariadení. Teraz sa možnosti prenosu údajov dostávajú na novú úroveň.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.