Pôvodne sa malo používateľom zobrazovať upozornenie a niektoré funkcionality služby mali byť obmedzené.

WhatsApp opäť mení svoje rozhodnutie. Od 15. mája 2021 začali platiť nové používateľské podmienky, ktoré začiatkom roka spôsobili veľkú nevôľu kvôli plánovanému zdieľaniu používateľských dát medzi WhatsAppom a Facebookom.

Zdieľanie dát sa týka iba niektorých krajín a v rámci Európskej únie sme vďaka GDPR pred takýmito praktikami chránení. Bez ohľadu na to, aj na Slovensku je potrebné odsúhlasiť nové používateľské podmienky a pokiaľ by ste ich neodsúhlasili, WhatsApp by vás začal po pár týždňoch od začatia ich platnosti (15. máj 2021) obmedzovať.

O plánovaných obmedzeniach sme informovali v našom staršom článku, TU. Pri jeho tvorbe sme vychádzali z informácií, ktoré na svojom webe zverejnil samotný WhatsApp. Pokiaľ si však stránku s informáciami o nových používateľských podmienkach zobrazíte dnes (31. 5. 2021) všimnete si, že jej obsah sa výrazne zmenil.

WhatsApp zmenil rozhodnutie a nebude vás obmedzovať

WhatsApp pôvodne informoval o tom, že používateľov, ktorí nebudú súhlasiť s novými podmienkami, začne postupne obmedzovať a neskôr im aplikáciu prakticky znefunkční – až dokedy neodsúhlasia podmienky.

Teraz je však všetko inak a WhatsApp tvrdí, že nebude obmedzovať nikoho a to aj v prípade, že neprijmete nové podmienky. V praxi to teda znamená, že ak ste doteraz neodsúhlasili nové podmienky, nemusíte ich zatiaľ odsúhlasovať a WhatsApp vám bude fungovať aj naďalej bez obmedzení. Aspoň v blízkej budúcnosti, dokedy WhatsApp zas nezmení svoje rozhodnutie…

Oficiálne vyjadrenie na stránke WhatsAppu ku dňu 31. 5. 2021:

WhatsApp obmedzenia

WhatsApp vás neobmedzí a to aj v prípade, že neprijmete nové podmienky. Zdroj: WhatsApp

Zdroj: WhatsApp

Prečítajte si aj:

15. máj je tu: Ako sa od dnešného dňa zmení WhatsApp? (DOPLNENÉ)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit