Vďaka „Forwarding Info“ a „Frequently Forwarded“ sa zvýši kontrola nad „prúdením“ správ.

Novinky vám prezradia, koľkokrát sa vaša správa po odoslaní preposlala ďalej. Tieto informácie sa zobrazujú v sekcii Informácie o správe, ku ktorej sa dostanete dlhým podržaním odoslanej správy a následným ťuknutím na ikonu s informáciami, ktorá sa zobrazí v hornej časti.

WABetaInfo informuje, že táto funkcia funguje iba so správou, ktorú ste poslali ďalej. Pokiaľ budete chcieť zistiť počet preposlaní, po obdržaní správy, budete ju musieť poslať niekomu ďalšiemu (alebo sebe) a potom skontrolovať počet preposlaní v sekcii Informácie o správe.

Ďalšia funkcia nazvaná Frequently Forwarded (Často preposielaná) pridáva nad odoslanú správu štítok „Frequently Forwarded“ , v prípade pokiaľ bola správa preposlaná viac ako štyrikrát. V reporte sa uvádza, že ak sa správa preposlala päť a viackrát, už nebude zobrazovaný počet preposlaní.

Obe funkcie boli zaznamenané v beta verzii aplikácie WhatsApp (2.19.80) pre Android. Aj v prípade, že máte nainštalovanú túto verziu aplikácie, tak nové funkcie nemusia byť dostupné pre všetkých.

Aj napriek tomu, že sa funkcie dostali až do beta testovania, tak to stále nie je zárukou, že sa dostanú aj do hlavnej aplikácie. Dúfame, že testovanie bude bezproblémové a nové funkcie sa nakoniec rozšíria ku všetkým používateľom aplikácie WhatsApp.

Nové rozšírenia by mali byť nápomocné hlavne pri používateľskom sledovaní dosahu ich správy a ďalej je možné aj zabrániť prípadným správam s falošným obsahom.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Google predstavil prvé sviatočné logo s podporou AI: Oslávte narodeniny J. S. Bacha s vlastnou skladbou v barokovom štýle

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.