Autorizácia do WA bude mať ďalší rozmer.

Okrem aplikácie pre smartfón môžete použiť aj verziu pre Windows alebo macOS. Vždy ju musíte ale spojiť s už bežiacou aplikáciou na vašom smartfóne. Naskenujete QR kód a zostanete aplikácií prihlásení. Je to tradičná ochrana, no hlavne ide o spôsob, aby si WA zachoval svoju integritu.

Tú mu dáva hlavná aplikácia na smartfóne, ktorá je zase naviazaná na telefónne číslo a proces overenia SMS kódom. The Verge informuje o tom, že telefóny, ktoré majú zabezpečenie odtlačkom prsta alebo Face ID budú autorizovať WhatsApp na desktope práve týmto spôsobom.

Je to zvýšená forma ochrany, môže sa javiť ako jednoduchšia alebo bezpečnejšia. Možno z pohľadu rizika odchytenia SMS správy by mohlo ísť o bezpečnejší spôsob. Netreba sa obávať toho, že by bolo treba meniť váš smartfón.

Nie všetky telefón majú podporu odomykania tvárou alebo majú možnosť odomykania tvárou či odtlačkom prsta zakázaný. Vtedy sa použije štandardný spôsob overenia aplikácie. Aktualizácia by mala byť dostupná v priebehu niekoľkých týždňov.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

WhatsApp dáva odklad, bez zmeny bude fungovať ešte niekoľko mesiacov

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.