Rozširuje tak doterajšiu bohatú ponuku.

Komunikačná aplikácia WhatsApp prechádza neustálym vývojom, ktorý jej neprináša iba nové nástroje na pohodlnejšiu komunikáciu, ale vo veľkej miere sa sústredí aj na bezpečnostné prvky na úrovni používateľa. WhatsApp teraz vydal aktualizáciu na posilnenie bezpečnosti platformy a predovšetkým bezpečnosti používateľov. Vylepšením prešla aj funkcia Chat Lock, ktorá bola predstavená tento rok v máji. Táto, nie až tak stará funkcia používateľom pomáha, aby ich konverzácie zostali v bezpečí pred všetkými zvedavcami. Pridáva ďalšiu úroveň zabezpečenia pre osobné konverzácie, vďaka čomu sa k nim dostane iba používateľ.

Ako to však býva, nová funkcia bola po jej prvom zavedení používateľmi okamžite konfrontovaná, čo WhatsApp prinútilo pripraviť aktualizáciu, a zapracovať viaceré požiadavky. Používanie funkcie Chat Lock spočiatku vyžadovalo použitie biometrickej autentifikácie, alebo zámku obrazovky. Portál AndroidPolice informuje, že WhatsApp teraz zavádza niekoľko zmien v Chat Lock, ktoré rozširujú možnosti tejto užitočnej bezpečnostnej funkcie.

whatsappZdroj: antonbe / Pixabay
whatsapp

Najnovšia aktualizácia prináša rýchlejšie uzamknutie konverzácie priamo z jej náhľadu. WhatsApp však pridáva aj funkciu tajného kódu pre zamknuté chaty, čo znamená, že už nebude potrebné pri vstupe do zamknutých konverzácií používať odtlačok prsta alebo heslo. Je celkom pozoruhodné, že WhatsApp používateľom umožní ako heslo zvoliť nielen klasické znaky, ako čísla a písmená, ale aj emotikony, pomocou ktorých bude možné vstúpiť do sekcie Chat Lock.

Používanie tejto funkcie je síce veľmi jednoduché, avšak WhatsApp teraz zlepšuje túto implementáciu tým, že umožňuje skryť uzamknuté konverzácie za tajný kód. K skrytým konverzáciám sa po novom dostanete iba zadaním tajného kódu do vyhľadávacieho panela WhatsApp. Novinka tak zvedavcom ani neumožní vidieť, že nejaký zamknutý priečinok na konverzácie vôbec máte. Zamknuté konverzácie sa totiž zobrazia až po zadaní tajného kódu.

Keďže vyššie spomenuté funkcie sú na verejnosti už nejaký čas, tak je možné, že v týchto dňoch sa bude aktualizácia dostávať k čoraz väčšiemu počtu používateľov. Dodávame, že všetky konverzácie skryté pomocou funkcie Chat Lock sú šifrované end-to-end a pokiaľ máte zálohovanie konverzácií zapnuté, tak zamknuté konverzácie sa taktiež nahrávajú na Disk Google.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.