Ide o niečo, čo už konkurencia má.

Spoločnosť Meta, stojaca za komunikačnou aplikáciou WhatsApp, si v poslednom období pripravila pre používateľov celé priehrštie noviniek. Patrí medzi ne napríklad podpora používateľských mien, editácia správ, zvýšenie zabezpečenia súkromných komunikácií, pripravovaná aplikácia pre operačný systém WearOS či možnosť používania WhatsApp na viacerých telefónoch.

Ako vidieť, nejde o nič, čo by väčšina konkurencie nemala, ale tejto jednej z najpopulárnejších komunikačných aplikácií stále chýbali. Ďalšou do radu je funkcia zdieľania obrazovky na telefónoch s Androidom, ktorá by podľa informácií na stránke Wabetainfo.com mala čoskoro pribudnúť.

WhatsApp sa tak priblíži platformám, ktoré sú prioritne vytvorené pre videohovory a zamerané na prácu, ako napríklad Zoom a Microsoft Teams. Aj v tejto komunikačnej aplikácii tak bude čoskoro možné ukázať druhej strane to, čo máte na vašej obrazovke.

Spustenie zdieľania obrazovky bude možné po kliknutí na novú ikonu telefónu so šípkou na spodnom paneli aplikácie. Po kliknutí sa zobrazí výzva s otázkou, či chcete spustiť nahrávanie alebo zdieľanie spolu s upozornením, že WhatsApp bude mať prístup k akýmkoľvek zobrazeným heslám, fotografiám alebo platobným údajom. Ak s tým súhlasíte, zostáva už len kliknúť na tlačidlo „Spustiť teraz“. Zdieľanie obrazovky je možné kedykoľvek počas hovoru zastaviť.

Zdieľanie obrazovky vo WhatsApp je zatiaľ k dispozícii len pre vybraných beta testerov systému Android v rámci programu Google Play Beta, ale v najbližších týždňoch by sa malo rozšíriť na ďalších používateľov. Tvorcovia však upozorňujú, že nemusí fungovať na starších modeloch Androidu, pri väčších skupinových hovoroch alebo s ľuďmi, ktorí nemajú stiahnutú najnovšiu verziu aplikácie WhatsApp.

Zdroj: Wabetainfo.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.