Služba WhatsApp prichádza s ďalšou novinkou, aktuálne je vo vývoji.

Komunikačná platforma WhatsApp neustále pridáva nové funkcie a úpravy, čím sa chce priblížiť svojim používateľom. Tí tak môžu profitovať zo zabezpečenej komunikácie, príjemného a prehľadného prostredia, no aj mnohých funkcií, ktoré im uľahčujú ich dennú komunikáciu v osobnej aj pracovnej sfére. Jedna z funkcií, ktoré zabezpečujú prehľadné prostredie, v blízkej dobe získa úpravu. Vďaka nej tak budete môcť usporiadať svoje konverzácie ešte efektívnejšie.

V rámci lepšieho rozloženia konverzácií v aplikácii WhatsApp sa rozšíri možnosť pripínania četov nad ostatné konverzácie. Aktuálne je totiž možné pripnúť si len tri konverzácie do hornej časti četov, no po novom sa táto možnosť uplatní na väčší počet konverzačných vláken.

WhatsApp rozšíri možnosť pripínania konverzácií

Pripínanie konverzácií je vo WhatsAppe možnosťou už od roku 2017. Od tohto času sa služba výrazne vylepšila, čo je cítiť aj na používateľskom zážitku. Čo sa však týka pripínania konverzácií, doteraz je stále možné pripnúť len tri čety. V rámci poslednej beta verzie aplikácie s označením 2.24.6.13 sa pritom testuje možnosť pripnutia piatich četov, čo stále nie je úplne ideálne. Ako sa však zdá, WhatsApp pracuje na tom, aby sa týchto četov dalo pripnúť do hornej časti aplikácie oveľa viac.

whatsappZdroj: antonbe / Pixabay
WhatsApp

Táto úprava je aktuálne v štádiu vývoja, takže k nej nemajú prístup ani beta testeri. Otázkou taktiež zostáva, či a kedy sa nakoniec dostane do smartfónov, no v každom prípade ide o dobrú správu. Radi by sme pritom podotkli, že ide o úpravu aplikácie pre operačný systém Android. Nevylučuje sa ale, že by sa nakoniec zmena dotkla aj WhatsApp aplikácie určenej pre operačný systém iOS.

Komunikačná platforma existuje aj v rámci iných zariadení a má vlastnú aplikáciu aj pre počítače s operačným systémom macOS aj Windows. Rovnako disponuje aj webovou verziou v prehliadači, takže očakávame, že úprava pripínania komunikačných vláken prejde aj do týchto verzií.

Zdroj: wabetainfo.com, androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.