WhatsApp v pribehu minulého roku spustil end-to-end enkrypciu, ktorú poškvrnila informácia, že obsahuje backdoor. Preto sa z tohto ročných väčších noviniek stáva pripravovaná dvojfaktorová autentifikácia.

Dvojfaktorovú autentifikáciu začal WhatsApp testovať už v novembri minulého roku a dnes je táto voliteľná funkcia prístupná už pre všetkých používateľov bez rozdielu. Po povolení tejto funkcie budú mať používatelia možnosť zadať aj emailovú adresu, pomocou ktorej bude možné toto overovanie vypnúť v prípade, že zabudnete heslo. Tiež je dobré vedieť, že po zapnutí autentifikácie sa nebudete môcť prihlásiť bez prístupového šesťmiestneho kódu, ktorý si vygenerujete, po dobu jedného týždňa od posledného prihlásenia . Taktiež vás WhatsApp bude vyzývať na znovu zadanie kódu v pravidelných intervaloch, pre overenie, či stále používate predmetné zariadenie vy a nie niekto cudzí.

Povolenie dvojfaktorového overovania je veľmi jednoduché. V prvom rade sa uistite, že máte najaktuálnejšiu verziu aplikácie. Ak áno, choďte do nastavení konta, tam vyberte dvojfázové overovanie a povoľte túto možnosť.

Google Play
App Store

Zdroj: fossbytes.com

Viac o backdoore v end-to-end enkrypcii si môžete prečítať tu:

WhatsApp nie je natoľko bezpečný, ako o sebe sám tvrdí. Obsahuje backdoor a niektoré správy dokáže zachytiť