Komunikačná platforma sa pripravuje na zmeny, ktoré vyvolali vlnu kritiky.

WhatsApp najnovšie vydáva pre používateľov Androidu ďalšiu aktualizáciu (2.21.5.14). Portál GizChina uvádza, že aktualizácia by nemala byť sťahovaná beta testermi, pretože je vyhradená pre všetkých používateľov.

Keďže ide o aktualizáciu pre všetkých, nemusí obsahovať všetky doteraz testované funkcie z predchádzajúcich beta verzií. Podľa spoločnosti táto aktualizácia nebude k dispozícii v Obchode Play. Pokiaľ teda chcete vyskúšať novú verziu aplikácie, je ju potrebné stiahnuť priamo zo stránky WhatsApp-u.

Na tomto odkaze si môžete stiahnuť WhatsApp aj pre iPhone, PC a Mac.

Ešte v decembri 2020 sa objavili prvé nepodložené správy o podpore zvukových hovorov a videohovorov pre desktopovú aplikáciu WhatsApp. Keďže funkcia je už dostupná, špekuláciám je koniec. WhatsApp na svojom blogu oficiálne oznámil, že svoju počítačovú aplikáciu pre Windows 10 a macOS konečne rozšíril o dlhodobo žiadanú funkciu – hlasové hovory a videohovory.

WhatsApp prinesie do svojej desktopovej aplikácie end-to-end šifrovanie pre všetky hovory. Táto aktualizácia je už k dispozícii pre počítače PC a Mac. Viac o tejto novinke sa dočítate nižšie v článku „Prečítajte si aj“.

Dátum na prijatie nových podmienok sa blíži

Ten je stanovený na 15. mája. WhatsApp čoskoro začne oslovovať používateľov, aby si do spomínaného termínu pozorne prečítali nové zásady, kedy v aplikácii budú sprístupnené nové funkcie pre spoločnosti.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

WhatsApp pre počítače dostal konečne videohovory: Takto si ich aktivujete

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.