Práca s nimi bude prehľadnejšia.

WhatsApp do svojej aplikácie neustále pridáva nové funkcie. Pripravovaná novinka bude teraz zameraná na nový spôsob zdieľania mediálnych súborov. Portál WABetaInfo informuje, že funkcia pomôže používateľom aplikácie posielať mediálne súbory, ako sú videá, obrázky a GIFy s väčším prehľadom. Tento nový používateľský zážitok bude založený na lepšom a prepracovanejšom výbere médií s očíslovanými miniatúrami.

Portál informuje, že na základe dostupných možností bude možné usporiadať mediálne súbory pred ich zdieľaním do požadovaného poradia. Funkcia je aktuálne dostupná iba pre malý počet beta testerov aplikácie. WhatsApp aktuálne síce podporuje hromadné posielanie súborov, avšak tie nie je možné pred odoslaním nijako usporiadať podľa preferencií odosielateľa.

WhatsApp pripravuje nový spôsob zdieľania mediálnych súborovZdroj: WABetaInfo
WhatsApp pripravuje nový spôsob zdieľania mediálnych súborov (vľavo starý spôsob / vpravo nový spôsob)

Následne je pomerne ťažké zistiť, ktorú položku ste vybrali ako prvú. WhatsApp sa chystá tento nedostatok odstrániť zavedením číselného označenia každej vybranej položke podľa poradia, v akom na ňu používatelia kliknú. Nová aktualizácia priradí tieto čísla každej miniatúre média, aby ju bolo možné aj spätne veľmi jednoducho identifikovať.

Určite tak ide o funkciu, ktorá si nájde svojich fanúšikov, hoci teraz je ťažké hodnotiť je užitočnosť. Nakoľko sa však stále nachádza v obmedzenom beta testovaní, tak až v najbližších dňoch sa dostane k väčšiemu počtu testerov, a až niekedy v budúcnosti sa rozšíri ku všetkým používateľom aplikácie WhatsApp pre Android a iOS.

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Komentáre sú uzavreté