Dokonca aj pre Windows Phone.

WhatsApp oficiálne spúšťa funkciu videohovorov. O tejto funkcii sa špekulovalo už pred rokom, v posledných týždňoch sa objavila v beta verziách aplikácií pre Android a Windows Phone.

Videohovory sú od dnešného dňa dostupné pre všetkých používateľov platforiem Android, iOS a Windows Phone. Je však možné, že budete musieť počkať ešte pár dní na aktualizáciu aplikácie. Nám v redakcii zatiaľ aktuálna verzia aplikácie pre Android novú funkciu neponúka, hoci v beta verzii sme videohovory testovali.

Aby ste mohli videohovor uskutočniť, vy aj príjemca musíte mať nainštalovanú verziu aplikácie WhatsApp s podporou tejto funkcie. V opačnom prípade vás aplikácia upozorní na to, že príjemca nemá kompatibilnú verziu. Videohovor uskutočníte rovnakým spôsobom, ako klasický hlasový hovor – po ťuknutí na ikonku telefonovania sa objaví nová položka a môžete si vybrať, či chcete uskutočniť hlasový hovor alebo telefonovať cez video.

Zdroj: WhatsApp

Prečítajte si aj:

WhatsApp pre Android prináša novú funkciu, videohovory. Stiahnite si .apk súbor

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit