Jedno telefónne číslo budete môcť používať na štyroch zariadeniach.

Už dlhodobo sa špekuluje o tom, že WhatsApp umožní používať jeden používateľský účet na viacerých zariadeniach súbežne. Aktuálne je totiž možné, aby ste boli prihlásení do jedného účtu iba na jednom zariadení. Ak chcete používať WhatsApp na ďalšom zariadení, je potrebné použiť webové rozhranie a mať primárne zariadenie pri sebe s prístupom do internetu.

Portál WABetaInfo informuje o aktuálnom vývoji dlho očakávanej funkcie. Podľa najnovších správ bude možné využívať jeden WhatsApp účet na štyroch zariadeniach súbežne. WhatsApp takisto pracuje na funkcii, ktorá umožní synchronizovať históriu četov medzi jednotlivými zariadeniami.

Keď sa tejto funkcie konečne dočkáme, WhatsApp pravdepodobne odstráni aj jednu zo svojich aktuálnych nevýhod – používanie služby na zariadeniach so systémom Android a iOS je nepohodlné, pretože každá z platforiem využíva inú cloudovú službu na zálohovanie dát.

Bohužiaľ, zatiaľ nie je známe, kedy by sme sa mohli tejto funkcie dočkať. Spolu s ňou by sa však mala objaviť aj oficiálna aplikácia pre iPad, čo je ďalšia z dlhodobo žiadaných funkcií.

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

WhatsApp pokračuje v boji s hoaxmi: Umožní rýchlo overiť pravdivosť správy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit