Na túto možnosť čakalo veľa používateľov aplikácie.

WhatsApp iba pred pár dňami do svojej aplikácií pre systémy Android a iOS pridal možnosť posielať obrázky vo vysokom rozlíšení, čo určite potešilo množstvo ich používateľov. Väčšina chatovacích aplikácií pri odosielaní obrázkov totiž znižuje ich kvalitu, čo je pri ich zameraní častokrát akceptovateľné, ale niekedy jednoducho chcete svoje obrázky poslať vo vyššej kvalite

Zdá sa, že WhatsApp ide v tejto oblasti ešte ďalej, pretože aplikácia čoskoro dostane nový dizajn používateľského rozhrania a umožní používateľom posielať aj videá vo vyššej kvalite. Beta testeri aplikácie si pri posielaní správ všimli, že tieto vysokokvalitné videá sú v rámci konverzácií označené ako HD, čo je rovnaký spôsob, ktorý je súčasťou aj posielania obrázkov vo vysokom rozlíšení.

Portál BusinessToday okrem toho informuje, že najnovšia beta verzia aplikácie WhatsApp 2.23.14.12 prináša vizuálnu zmenu, ktorej cieľom je zlepšiť používateľský zážitok.

WhatsApp umožní posielať HD fotografieZdroj: WABetaInfo
WhatsApp už aj na Slovensku umožňuje posielať fotografie v HD kvalite

Zdroj ďalej informuje, že prvá významná zmena bola zaznamenaná už v beta verzii WhatsApp 2.23.14.10, kde bola zavedená nová možnosť odosielania vysokokvalitných videí. Hoci stále nejde ani o HD kvalitu, tak je dobré porovnať nové a staré rozlíšenie videí. Pokým doterajšie rozlíšenie videí má 880 × 416 pixelov, tak nové, vyššie, dosahuje rozlíšenie “” 1296 × 608 pixelov.

Aktuálne najnovšia beta verzia 2.23.14.12 prináša aj niektoré vizuálne zmeny. Ide napríklad o vyskakovacie okná, ktoré sa používajú na rôzne akcie v rámci aplikácie. Tie boli prepracované tak, aby lepšie zapadali do jednotného Material Designu. V novej beta verzii sú teda tieto okná zaoblenejšie a majú aj jemnejší dizajn.

Vzhľadom na pomerne malý rozsah tohto redizajnu je možné, že WhatsApp v budúcnosti pripraví oveľa rozsiahlejšie aktualizáciu, čím by aplikácia ešte viac zapadla do aktuálneho dizajnového jazyka systému Android.

Hoci sa nové funkcie a zmeny objavili iba v beta verzii aplikácie WhatsApp, tak je možné, že do hlavnej verzie sa dostanú už v najbližších dňoch až týždňoch. 

Zdroj: BusinessToday

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.