Populárna komunikačná aplikácia vlastnená Facebookom sprístupnila túto fukciu zatiaľ testerom v tzv. beta verzii pre Android.

Tí z nás, ktorí používajú WhatsApp ako primárny komunikačný nástroj dobre vedia, že sa dá v množstve konverzácií časom pomerne ľahko stratiť. Hľadanie tej správnej osoby v záplave chatov s rozmanitými skupinkami a osobami vám môže zo dňa ukrojiť veľa času i nervov, keďže aktuálne sa vám jednotlivé chaty zobrazujú navrchu vždy podľa posledného príspevku v danom chate. Jednou z možností, ako sa rýchlo dostať ku konkrétnej konverzácii, je uloženie odkazu tejto konverzácie na domovskú plochu.

WhatsApp odteraz pridáva aj druhú a veľmi praktickú možnosť, vďaka ktorej si budete môcť pripnúť 3 najdôležitejšie diskusie navrch. Novinka je zatiaľ dostupná len pre testerov oficiálnej beta verzie 2.17.163. Pokiaľ sa k nim chcete pridať, môžete tak spraviť po kliknutí na tento link. Druhou možnosťou, ako začať využívať funkcionalitu ihneď je stiahnutie tzv. apk. súboru z portálu Apk Mirror, ktorý je overeným a bezpečným alternatívnym zdrojom inštalačných .apk súborov. Pripnutie následne zrealizujete kliknutím a podržaním prsta na konkrétnej konverzácii. Jednou z možností, ktoré sa zobrazia, bude pripnutie navrch. Pripnutá konverzácia bude označená ikonou špendlíka v jej pravej časti, viď obrázok nižšie.

Momentálne je možné takýmto spôsobom pripnúť maximálne 3 konverzácie. Samozrejmosťou je možnosť zrušiť pripnutie jednej konverzácie a nahradiť ju inou. Aj keď je nová funkcionalita dostupná zatiaľ len v beta verzii pre Android, vzhľadom na jej užitočnosť čoskoro očakávame jej oficiálne uvoľnenie k bežne dostupnému stiahnutiu v App Store pre iOS, respektíve Obchode Play pre zariadenia s Androidom.

Zdroj: Android Police